Datum: 21/01/2022 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Antwerp bibbert tegen Oostende, maar kan uiteindelijk weer op Frey en Balikwisha rekenen
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 148 reacties

Antwerp ging winnen op het veld van Oostende

Antwerp bibbert tegen Oostende, maar kan uiteindelijk weer op Frey en Balikwisha rekenen
Foto: © photonews

Antwerp had het niet onder de markt tegen KV Oostende. De eerste helft werden er heel wat kansen gemist en in de tweede kwamen ze vroeg op achterstand. Maar op karakter trokken ze het recht.

Interim-trainer Markus Pflanz moest een experimenteel elftal de wei insturen. Capon en D'Arpino waren gekwetst, nieuwkomers Sakamoto en Duncan stonden meteen in de basis. Dubbele flanken bij KVO. Bij Antwerp maar één wijziging: Sam Vines - die al maanden sukkelt met zijn vorm - werd vervangen door Bataille. Die mocht tegen zijn ex-club nog eens starten.

Hubert en Butez

Maar het waren de doelmannen die de eerste helft een hoofdrol opeisten. Guillaume Hubert zag Benson twee keer alleen voor hem verschijnen, maar trok twee keer aan het langste eind. Aan de overkant moest Jean Butez een geweldige save uit zijn mouwen schudden op een heel mooie actie van Ambrose, die de bal al in doel zag.

© photonews

Het ging snel op en neer en er werd geknokt. Vooral op het middenveld, maar dat hadden we vooraf al voorspeld. McGeehan en Bätzner tegen Verstraete en Nainggolan... dat moest wel wat vuurwerk geven. Oostende trok zich bitter weinig aan van het vertrek van coach Alexander Blessin en speelde zijn beste voetbal van de laatste maanden. Er stond een stevig blok en nieuwkomer Sakamoto lijkt inderdaad een echte versterking te zijn.

Butez Jean
© photonews

Afgekeurd voor rust, bingo erna

De moedige Antwerp-fans die op het dak van de parking van de SeaRena gekropen waren, zagen hun ploeg wel domineren, maar ook slordig omspringen met de kansen. We zagen nog twee afgekeurde goals ook. Zowel Frey als Ndicka stonden buitenspel bij hun doelpunten. 

Net na de rust was het wel prijs voor Oostende. Een korte corner, Sakamoto werd vergeten en de Japanner vond verdediger Medley, die als volleerde spits afwerkte. Antwerp begon te laks en moest dan weer alle zeilen bijzetten om de situatie om te keren. 

Dan wordt er gekeken naar Nainggolan en zijn maatje Frey. Die twee deden het dan ook. Nainggolan deed alsof hij ging trappen, maar bediende subtiel Frey, die onder Hubert afwerkte. Knap gedaan! Antwerp erop en erover, want invaller Miyoshi vond blind de aanstormende Balikwisha en die ramde de bal lekker binnen. 

Frey Michael
© photonews

Maar verdedigend - en dat is al een heel seizoen zo - klopte het bij die fase langs geen kanten bij Oostende. Met ietwat meer overleg en positiespel was dat heel makkelijk te vermijden geweest. Bij Antwerp heeft Balikwisha duidelijk zijn draai gevonden. Na zijn twee assists van vorige week is hij zijn statistieken aan het opfleuren. De vinnige aanvaller liet ook nog enkele knappe acties bewonderen.

Antwerp had vanaf de 1-2 de hele partij in handen en gaf die controle ook niet meer op. Ze hadden nog een paar kansen om meer zekerheid te hebben, maar uiteindelijk volstonden de twee goals.

Opstellingen

KV Oostende KV Oostende
  Speler G Beoordeel
3 Medley Zechariah 86' 6.5
4 Duncan Kyle 90' 7
15 Jäkel Frederik 90' 7
18 McGeehan Cameron 90' 6.5
20 Ndicka Théo 74' 6.5
28 Hubert Guillaume 90' 7
29 D'Haese Robbie 75' 4.5
33 Tanghe Anton 90' 5
34 Bätzner Nick 90' 5.5
68 Ambrose Thierry 86' 7
  Bank G Beoordeel
Albanese Alessandro 4'  
Wylin Siebe -  
Badu Richmond -  
7 Gueye Makhtar 16' -
21 Kvasina Marko 4'  
26 Koziello Vincent   15' -
77 Atanga David -  
Antwerp Antwerp
  Speler G Beoordeel
2 De Laet Ritchie 90' 6.9
3 Engels Björn 90' 7
6 Verstraete Birger   90' 7.4
8 Yusuf Alhassan 45' 6.1
10 Balikwisha Michel Ange 90' 7.2
24 Dessoleil Dorian 90' 7.4
28 Benson Manuel 90' 5.4
34 Bataille Jelle 90' 6.1
44 Nainggolan Radja A   90' 6.4
46 Butez Jean 90' 8.2
99 Frey Michael 82' 7.7
  Bank G Beoordeel
Samatta Mbwana Ally 8'  
16 Gerkens Pieter -  
19 Miyoshi Koji A 45' 8
21 Vines Samuel -  
26 De Wolf Ortwin -  
38 Haroun Faris -  
61 Almeida Dinis -  
Herbeleef KV Oostende - Antwerp

Vooraf