Datum: 20/10/2022 18:30
Speeldag: Speeldag 13

De Laet bedankt Van Bommel voor basisplaats met wereldgoal, Antwerp spoelt 3-0 nederlaag door met 3-0 overwinning tegen Oostende

Antwerp heeft zonder al te veel problemen gewonnen van KV Oostende met 3-0. Even leek KVO langszij te komen in de tweede helft maar na een VAR-interventie werd de gelijkmaker afgekeurd en ging Antwerp op het gaspedaal staan om met een grotere marge de drie punten thuis te houden.

Van te laat...

Mark Van Bommel wijzigde zijn elftal op drie plaatsen in vergelijking met de 3-0 nederlaag van afgelopen zondag tegen Standard. Ritchie De Laet stond voor de eerste keer nog eens in de basis en ook Balikwisha mocht nog eens starten, net als Stengs. BIj de bezoekers, die te laat in het stadion waren aangekomen waardoor de wedstrijd een kwartier later van start ging, wisselde Yves Vanderhaeghe maar liefst 6 namen.

...naar De Laet

De spelersbus van KV Oostende was te laat en na enkele minuten maakte KVO kennis met de rechtervoet van De Laet. De verdediger twijfelde niet om een pass van Janssen in één tijd op doel te trappen vanop zo'n 25 meter en het leer verdween prachtig in de rechterbovenhoek.

Het vroege openingsdoelpunt zorgde er echter voor dat de vaart uit de wedstrijd ging. De drang naar voren bij Antwerp was wat gestild en bij KV Oostende bleven ze wachten op een foutje in de opbouw om toe te slaan. Veel kansen volgden er niet meer in de eerste helft.

Bizarre bijna-gelijkmaker

Na enkele minuten in de tweede helft stond het plots 1-1. Plots ja want bij Antwerp dachten ze allemaal dat het spel stil lag toen Mcgeehan plots oog in oog met Butez de gelijkmaker in doel legde. Put was ook op weg om te kijken of Vincent Janssen zich niet te erg bezeerd had in het duel en slaagde er nog net in om naar de middenstip te wijzen waardoor KVO kon vieren. Na het bekijken van de beelden besliste Put dan toch om voor een fout te fluiten op Janssen en ging het feestje voor de bezoekers niet door.

Antwerp zet orde op zaken

Een nogal vreemde beslissing van de scheidsrechter maar het spel ging door en Antwerp strafte dat even later genadeloos af wanneer Ekkelenkamp aan de tweede paal een voorzet van Janssen kon binnenwerken.

Antwerp had na de 2-0 een betere periode en wou nog wel wat van de avond maken. Maar veel Oostendse benen zorgden vooral voor een overloed aan corners bij de thuisploeg. De bezoekers konden één keer dreigen maar Bätzner trapte onbesuisd over in de 16.

Uiteindelijk zorgde invaller Frey toch nog voor een 3-0 voorsprong. Na een dubbele combinatie met Stengs en Ekkelenkamp kapte Frey zich vrij in het drukke strafschopgebied om ook zijn doelpuntje mee te pikken.

Antwerp blijft zo in het spoor van Racing Genk in het klassement en zo zijn de degens geslepen voor het onderlinge duel komende zondag. Voor KV Oostende wordt het meer en meer beven als men naar het klassement kijkt. Met 11 punten bengelen ze op de voorlaatste plaats in het klassement.