Datum: 20/10/2022 18:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13

Kan Antwerp blamage van Standard doorspoelen tegen KV Oostende?

Kan Antwerp blamage van Standard doorspoelen tegen KV Oostende?

Net nu de belangrijke wedstrijden er zitten aan te komen, lijkt de trein van Antwerp te sputteren. Het is aan Van Bommel en co om daar tegen KV Oostende verandering in te brengen.

Twee weken geleden verloor Antwerp voor de eerste keer dit seizoen op het ved van KV Kortrijk. Daarna volgde een thuisoverwinning tegen STVV maar afgelopen zondag werd Antwerp in het openingskwartier van het kastje naar de muur gespeeld door Standard waardoor de Great Old met 3-0 verloor op Sclessin.

De thuiswedstrijd tegen Oostende zal gebruikt moeten worden om vertrouwen op te doen. Daarna volgen namelijk competitiewedstrijden tegen Genk, Charleroi, Anderlecht, Club Brugge en Westerlo voor het WK van start gaat. Enkele zware kleppers als we naar het klassement kijken. Vorige week moest ANtwerp de koppositie aan Genk laten. Als ze die volgend weekend terug willen veroveren, zal er gewonnen moeten worden tegen KVO.

En dat zal zonder Radja Nainggolan zijn, de bankvaper op Sclessin. Hij zit voor onbepaalde tijd niet meer in de A-kern en zal wellicht niet al te veel kansen meer krijgen bij Van Bommel.

De bezoekers uit Oostende willen maar al te graag punten afsnoepen van Antwerp. Door enkele teleurstellende resultaten, waaronder de 1-6 tegen Union, is Oostende naar de 16e plaats en een bijhorend degradatieticket gezakt. Met ook nog een belangrijk duel tegen ZUlte Waregem in het verschiet mogen de troepen van Yves Vanderhaeghe de kop niet laten hangen of ze staan voor ze het weten op de laatste plaats in het klassement.

Meer nieuws