Reactie Yves Vanderhaeghe hekelt wedstrijdleiding na controversiële VAR-fase tegen Antwerp: "Niet eerste keer dat VAR-busje wedstrijd bepaalt"

Yves Vanderhaeghe hekelt wedstrijdleiding na controversiële VAR-fase tegen Antwerp: "Niet eerste keer dat VAR-busje wedstrijd bepaalt"
Foto: © photonews

KV Oostende ging met 3-0 onderuit tegen Antwerp. Kansloos, denk je dan. Maar Oostende had net na rust bijna zijn voet naast die van Antwerp gezet.

Want in de tweede helft scoorde McGeehan de 1-1 gelijkmaker en werd het Bosuilstadion muisstil. Er was zelfs verwarring want enkele seconden voordien bleef Vincent Janssen op de grond liggen na een duel. De bal caprioleerde tot bij McGeehan en die zette de 1-1 op het bord. Consternatie bij Antwerp, waar bijna iedereen ophield met spelen toen ook Bert Put richting Janssen stapte en nog net naar de middenstip wees toen McGeehan scoorde. 

Na de beelden bekeken te hebben oordeelde Put dat er een overtreding was gemaakt op Janssen en het doelpunt niet gold. "Maar volgens mij was dat zeker geen clear error", oordeelde KVO-trainer Yves Vanderhaeghe na de partij. "Het was alleszins een sleutelmoment dat anders kan lopen."

"Spijtig genoeg zijn we een kleintje en nemen we het op tegen de groten", gaat Vanderhaeghe verder in zijn oordeel over de controversiële fase. "Ik heb alleszins niet het gevoel dat het de eerste keer is dat een wedstrijd bepaald wordt door het busje in Tubeke."

Wedstrijdverloop

Antwerp kwam al vroeg op voorsprong na een prachtig doelpunt van Ritchie De Laet. "Prachtig voor Mister Antwerp maar we verliezen in die fase twee duels waar we de bal kunnen wegwerken", vindt Vanderhaeghe. 

"We zochten in de eerste helft te veel de lange bal terwijl we niet zo'n grote ploeg zijn. In de tweede helft was het beter maar waren we niet scherp genoeg voor doel terwijl Antwerp dat wel was."

En nu op naar zondag, waar met Zulte Waregem een degradatiekraker op KVO wacht. "Het is wel een beetje van moeten dan. We gaan niet onder stoelen of banken steken dat we de drie punten willen behalen", besluit de trainer van Oostende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties