Nachten in Sint-Truiden duren lang: Zulte Waregem laat zich kaas van het brood stelen, VAR eist hoofdrol op

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties
Nachten in Sint-Truiden duren lang: Zulte Waregem laat zich kaas van het brood stelen, VAR eist hoofdrol op
Foto: © photonews

STVV heeft de punten weten thuis te houden tegen Zulte Waregem. Het had daar wel bloed, zweet en tranen voor nodig én de nodige meeval met de arbitrage en de VAR. Zulte Waregem ging met tien onderuit en zat opnieuw in de hoek waar de klappen vallen.

  • STVV kon top-6 induiken, Essevee wilde een 6 op 6
  • Bongonda zet Essevee heerlijk op voorsprong
  • Harbaoui ziet doelpunt afgekeurd worden door de VAR
  • Harbaoui krijgt later tweede geel, STVV gaat erop en erover

STVV was puik aan het seizoen begonnen en wilde op dat elan verder gaan met een overwinning tegen Zulte Waregem. Met een driepunter kon het profiteren van het verlies van Standard om opnieuw de top-6 binnen te wippen.

Snelle voorsprong

Marc Brys stuurde wel bij in vergelijking met zijn team dat in Charleroi verloor: Acolatse en De Sart waren de slachtoffers voor De Norre en Ceballos. Francky Dury van zijn kant predikte het heilige 'Never change a winning team' en zette na de zege tegen Standard de zelfde elf van donderdag tussen de lijnen. Ook Sylla speelde dus, ondanks een schorsingsvoorstel van drie speeldagen na zijn karatetrap op Fai.

De eerste helft was compleet voor de bezoekers. STVV moest pompen om de vinnige Bongonda & co uit de buurt van Ex-Esseveedoelman Kenny Steppe te houden. Bongonda kon snel een strafschop krijgen, maar de VAR werkte niet mee.

VAR eist hoofdrol op

Toch kwam Zulte Waregem op voorsprong, via Bongonda - al verdient het voorbereidend werk van Harbaoui en vooral De Pauw alle lof. Wachten op het juiste moment en dan toeslaan, knap. Het had ook meer dan 0-1 kunnen zijn bij de rust. Hamdi Harbaoui scoorde twee keer, maar werd evenveel keren van zijn doelpunt ontzegd.

De eerste maal voor buitenspel (terecht), de tweede maal al veel dubieuzer na een elleboogje in duel met De Norre. Een keerpunt vlak voor de rust bleek het te gaan worden. Want dat het na 45 rotslechte minuten voor de Kanaries nog 'maar' 0-1 was, gaf de Limburgse burger meer dan een beetje extra goede moed.

STVV erop en erover

De Sart kwam tussen de lijnen, Boli, De Norre en Kamada zetten de neus meteen aan het venster, maar vooral die eerste miste een dot van een kans. Op het uur was het dan tóch raak: Kamada glipte door de buitenspelval en lepelde de bal over Bossut. 

STVV drukte door, een kwartier voor tijd moesten de bezoekers bovendien ook nog eens met tien verder na een tweede gele kaart voor ... Hamdi Harbaoui. Vijf minuten voor tijd moest Essevee de kelk daarna tot de bodem ledigen: Acolatse pakte een afvallende bal heerlijk op de slof en trapte de 2-1 perfect voorbij Bossut in het hoekje. De Kanaries duiken de top-6 in, Zulte Waregem blijft wezenloos achter.

Meer nieuws

Meer nieuws