Na Dury en Bongonda trekken supporters Essevee neutraliteit arbitrage in vraag: "Verbijstering, er ver over" en "Er wordt opnieuw met voeten van de fans gespeeld"
Redactie
| 35 reacties
Na Dury en Bongonda trekken supporters Essevee neutraliteit arbitrage in vraag: "Verbijstering, er ver over" en "Er wordt opnieuw met voeten van de fans gespeeld"
Foto: © photonews

Zulte Waregem speelde 45 geweldige minuten op bezoek bij STVV, maar na een afgekeurd doelpunt van Harbaoui kreeg het opnieuw een mentale tik. De knuppel werd in het hoenderhok gegooid, ook de supporters kunnen er niet meer om lachen en vragen om harde acties.

"We kregen opnieuw twee keer een ferme mentale tik met het afgekeurde doelpunt en daarna met de rode kaart voor Hamdi Harbaoui. Dit is onaanvaardbaar en dit is echt niet meer ernstig", was Francky Dury al bijzonder boos na de match op Stayen.

"Lag het aan die mentale tik, aan het kunstgras of aan het feit dat we twee dagen minder rust hadden dan STVV? In de tweede helft waren we in ieder geval niet meer op de afspraak en gaven we het uit handen", besefte Dury dat een deel van het probleem ook bij de eigen ploeg lag. 

De supporters reageerden via de sociale media dan weer bijzonder boos, net zoals Theo Bongonda zijn kritiek uitte. Ondertussen heeft supportersfederatie Essevee Fans ook officieel gereageerd en daarin schieten ze met scherp.

"Malafide praktijken op en rond het veld deden het imago van het Belgisch voetbal geen goed. De geloofwaardigheid van de arbitrage kwam hierdoor serieus in gevaar, maar desalniettemin gaf het merendeel van de supporters het scheidsrechterskorps nog steeds het voordeel van de twijfel."

"We bleven hen die niet betrokken waren steunen, sinds gisteren moeten we deze visie als Zulte Waregem supporters echter duidelijk bijschaven want met verbijstering hebben we moeten vaststellen dat de neutraliteit op vandaag wel degelijk wankelt. Wat op STVV gebeurde, kunnen we niet naast ons neerleggen. Dit was er immers ver over."

Alarmbel

"Excuses van Meneer Verbist zullen hier vandaag weinig aan veranderen. Hoe kan je dit in hemelsnaam blijven verdedigen? Hier moet worden ingegrepen. Als kleine familieclub die zich door keihard werken en hechte samenhang heeft opgewerkt tot een club in de G6, met een transparant beleid én mooie jaarcijfers trekken wij, supporters, vandaag spreekwoordelijk aan de alarmbel."

"Er wordt opnieuw met de voeten van de supporters gespeeld, de voornaamste stakeholder in het Belgisch voetbal. Ons bestuur zal uiteraard monddood worden gemaakt, maar we willen dit openlijk aan de kaak stellen."

Er wordt opnieuw met de voeten van de supporters gespeeld

"We moeten vaststellen dat het voetbal in België op vandaag niet fair verloopt. Dat wij als ploeg laatste staan zouden we aanvaarden mochten we echt niet beter kunnen, maar als scheidsrechterlijke dwalingen en beslissingen van de VAR onze spelers telkermale KO slaan op momenten dat we duidelijk speloverwicht hebben, zelfs meermaals scoren, dan is er meer aan de hand."

"Wij hopen niet, we vragen deze keer met aandrang aan de beleidsmakers van het Belgisch voetbal om in te grijpen en voor zij die in de fout gaan op zijn minst de gepaste sanctie toe te passen wil men nog enige geloofwaardigheid behouden. Pas dan kunnen wij opnieuw geloven in neutraliteit én de geloofwaardigheid van de arbitrage respecteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties