Club Brugge - Anderlecht

(Hans Vanaken) Krepin Diatta 23' 1-0
Hans Vanaken (pen) 48' 2-0
Ruud Vormer 90' 3-0
Club Brugge maakt niveauverschil met Anderlecht (nog maar eens) pijnlijk duidelijk
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brugge
| 2083 reacties

Club Brugge won thuis tegen Anderlecht

Club Brugge maakt niveauverschil met Anderlecht (nog maar eens) pijnlijk duidelijk

Een geoliede machine tegen een ploeg die amper een vlotte combinatie op de mat kon leggen. Het niveauverschil tussen Club Brugge en Anderlecht was weer pijnlijk duidelijk. De 3-0-eindstand was nog redelijk flatterend voor paars-wit.

13u31, The House of House galmde door de boxen van Jan Breydel. 'Dit is ons huis', lieten ze weten. Dat lieten de spelers ook al gauw merken op het veld. Na een paar uitbraken van Tau eisten ze de bal volledig op. Het lichtgewichtmiddenveld van Anderlecht met Lokonga en debutant Arnstad moest het afleggen in power en - uiteraard - ervaring.

Overal sterker

Op de flank maakten Mata en Diatta de arme Mykhaylichenko dan weer het leven onmogelijk. "We willen niet terugkruipen", zei Kompany vrijdag. Maar als Verschaeren, Tau, Bakkali en Nmecha geen enkele keer hun man voorbijgeraken of een goeie pass kunnen geven, dan wordt het moeilijk... Elke speler van Club was beter ten opzichte van zijn rechtstreekse tegenstander. 

In de 23ste minuut (die van Sterchele) gaf Vranjes dan ook nog eens een cadeautje. Hij speelde pardoes in de voeten van Badji en van daaruit ging het via Vanaken razendsnel tot bij Diatta, die Van Crombrugge geen kans gaf. Dat uitvoetballen is ook niet echt weggelegd voor Vranjes dus. 

Kompany moest bij de rust al een teleurstellende Bakkali, die amper een bal goed raakte, naar de kant halen. Ook Van Crombrugge bleef binnen na een zware tik op de knie. Clement moest tijdens de rust zijn spelers gewoon inpeperen wat efficiënter te zijn, want de wedstrijd had al gespeeld moeten zijn. Dat was ze wel een paar minuten na de rust. Lokonga haalde Vormer neer in het penaltygebied en Vanaken scoorde vanop de stip.

Pijnlijk, want het verschil met vorig seizoen lijkt niet meteen kleiner geworden. Tot overmaat van ramp kreeg Sambi Lokonga ook nog zijn tweede gele kaart voor een identieke overtreding op Vanaken als op Vormer. Club kende genade, maar goed slapen zullen Kompany en co toch niet. Mignolet vertoefde meer buiten zijn zestien dan erin. Zonder Jérémy Doku nog een heel seizoen... Top vier? Hmmm...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League