Voetbalbond gaat spelers van verdachte 4-0 (Eupen - Moeskroen) ondervragen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 64 reacties
Voetbalbond gaat spelers van verdachte 4-0 (Eupen - Moeskroen) ondervragen

Vorig seizoen redde Eupen zich op de laatste speeldag door in eigen huis Moeskroen met 4-0 te kloppen. Een mirakel voor de ene, pure competitievervalsing voor de andere. De onderzoekscommissie van de KBVB gaat de spelers uit die bewuste partij binnenkort ondervragen.

KV Mechelen leek vorig seizoen op de laatste speeldag van de reguliere competitie zijn schaapjes op het droge te hebben. Waasland-Beveren werd met 2-0 geklopt en het behoud leek een zekerheid, maar plots scoorde Eupen nog vier keer in de laatste twintig minuten. Verdacht, vinden velen.

"Volgende week zal de onderzoekscommissie van de KBVB de spelers ondervragen die tijdens Eupen-Moeskroen (4-0) van 11 maart vorig jaar op het wedstrijdblad stonden", bericht Het Laatste Nieuws. "Dat is opvallend, omdat de speurders van operatie Propere Handen die wedstrijd niét onderzoeken."

"Intussen werkt de onderzoekscommissie ook voort aan het dossier rond KV Mechelen en Waasland-Beveren. Over enkele weken komt de onderzoekscoördinator met een stand van zaken. Zijn bedoeling blijft om voor 30 juni tot een uitspraak te komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties