EK 2020: Ierland heeft geen overschot op bezoek bij voetbaldwerg, assist Standard-speler mag niet baten
Sam Suttels
Sam Suttels
| 1 reacties

Ierland wint nipt bij Gibraltar, ook Malta en Zweden mogen vieren

EK 2020: Ierland heeft geen overschot op bezoek bij voetbaldwerg, assist Standard-speler mag niet baten
Foto: © photonews

Daarstraks opende Zwitserland zijn EK-kwalificatiecampagne met een zege op bezoek bij Georgië. Ook Ierland, Malta en Zweden triomfeerden.

De Ieren hadden wel geen overschot op bezoek bij het kleine Gibraltar. Hendrick tekende in minuut 49 voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De Ieren halen zo opgelucht adem.

Ook Malta boekte een driepunter. Nwoko opende al vroeg de score, Agius maakte het Malta nog moeilijk door een rode kaart te pakken net over het uur. Op de koop toe volgde er een strafschop, maar de Faeroër kon die uitgelezen mogelijkheid net verzilveren. Borg was een kwartier voor tijd dan weer wel trefzeker vanop elfmeter voor de thuisploeg. De 2-1 viel veel te laat.

Assist Marin

In dezelfde poule als Malta stuurde Zweden Roemenië puntenloos huiswaarts. Het waren Quaison en Claesson die voor een comfortabele 2-0 ruststand hadden gezorgd. De ingevallen Keseru bracht met nog een halfuur op de klok terug spanning in de wedstrijd, verder dan die aansluitingstreffer kwam het niet. Het was Standard-speler Razvan Marin die de assist gaf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties