Gaat Liverpool een monsterdeal tekenen met Nike?

Redactie
| 3 reacties
Gaat Liverpool een monsterdeal tekenen met Nike?
Foto: © photonews

Op de Liverpool-shirts prijkt momenteel het logo van New Balance. Als het aan Nike ligt, zou dit weleens kunnen veranderen. De cijfers waarvan sprake is, zijn om van omver te vallen.

Liverpool krijgt elk jaar 45 miljoen Britse ponden van New Balance. Een echte peulschil, zo zou je kunnen zeggen als je deze cijfers naast de 75 miljoen pond legt die Manchester United jaarlijks van Adidas krijgt.

Volgens ESPN zijn de Reds echter in onderhandeling met Nike om het duurste contract van de Premier League te tekenen op het vlak van materiaalsponsoring. De overeenkomst waaraan Liverpool en het Amerikaanse sportmerk werken zou de club uit Liverpool meer kunnen opbrengen dan Manchester United van Adidas ontvangt.

Het contract dat Liverpool met New Balance heeft, loopt nog tot het einde van het seizoen 2019/2020. Er staat een clausule in waardoor de huidige kledijsponsor automatisch aan boord blijft als ze evenveel bieden als de concurrentie. Volgens ESPN is Nike echter bereid om heel ver te gaan.Tot op heden is het vetsbetaalde soortgelijke contract in de voetbalwereld de verbintenis die in 2018 tussen Barcelona en Nike werd getekend. Tien jaar lang strijkt de Catalaanse club jaarlijks meer dan 100 miljoen euro op. Liverpool van zijn kant is zich ervan bewust dat het zeer onwaarschijnlijk is dat het een deal uit de brand kan slepen die evenveel opbrengt, maar het zou wel een akkoord kunnen bereiken dat evenveel oplevert als dat van Manchester United, of zelfs meer.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties