Interview Racistische polemiek omtrent Lukaku: "De brief van de Curva Nord heeft een dubbele boodschap"

Malik Hadrich
Malik Hadrich
| 12 reacties
Racistische polemiek omtrent Lukaku: "De brief van de Curva Nord heeft een dubbele boodschap"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku werd het afgelopen weekend slachtoffer van racistische gezangen. De spits van Inter kreeg oerwoudgeluiden naar zijn hoofd geslingerd vanwege de Cagliari-fans. Intussen hadden de Ultras van Inter met een brief gereageerd.

Emmanuel Di Santo, de vicevoorzitter van Inter Club Charleroi, heeft het communiqué van van Ultras Narezzurri uiteraard ook gelezen. "De boodschap van de Curva had een dubbele betekenis. Ten eerste drukten ze hun steun uit aan het adres van alle Ultras van de andere Serie A-clubs."

"Ten tweede is het een manier om te zeggen: 'als er een speler met zwarte huidskleur van de tegenpartij in San Siro speelt, dan zullen wij hetzelfde doen'. Ze willen de tegenstander enerveren door apengeluiden te maken, maar dat is zeer kwetsend en absoluut respectloos!"

Voor Di Santo is de kern van het probleem niet zozeer racisme. "Het draait allemaal om respect. Het is vergelijkbaar met iemand die net zijn moeder verloor een hoerenzoon te noemen. Wat mij betreft moeten niet alleen racisme aankaarten na deze affaire omtrent Lukaku, maar meteen alle vormen van gebrek aan respect."

Context

Daarnaast wil hij de dingen ook in hun context plaatsen. "De Curva van Inter, dat zijn niet die 10.000 mensen achter de goal. Het zijn misschien 500 Ultras, wiens manier van denken ik niet op alle vlakken deel."

Zelf zit Di Santo ook geregeld in het sfeervak. "Ik vind het fantastisch om in de Curva te zitten, alleen al voor de sfeer. Zonder Ultras zal de sfeer niet hetzelfde zijn. Het is een complex onderwerp."

Oplossingen

Hoe kan het dan worden opgelost? "Het team, waarvan de supporters zich schuldig maken, doen verliezen. Een andere maatregel kan inhouden dat de herrieschoppers geïdentificeerd worden en drie jaar geen wedstrijd meer mogen bijwonen. Bij recidive gedrag zelfs een levenslange schorsing."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties