Zulte Waregem zet opnieuw in op eigen jeugd: 18-jarige doelman tekent eerste profcontract

Seppe Frans
| 0 reacties
Zulte Waregem zet opnieuw in op eigen jeugd: 18-jarige doelman tekent eerste profcontract

Vrijdagmiddag schonk Zulte Waregem Martijn Beernaert een eerste profcontract tot 2024 aan de Gaverbeek. De 18-jarige doelman zal moeten proberen om de concurrentie met sluitstuk Louis Bostyn en ervaren rot Sammy Bossut aan te scherpen.

Zulte Waregem geeft tegenwoordig veelvuldig de kans aan eigen jeugd. Zo verlengden jeugdproducten Ewoud Pletickx en Mathieu De Smet hun contract tot 2023. Nu geeft de club opnieuw een jonge speler de kans om zich te ontwikkelen in het eerste elftal. Martijn Beernaert tekende vrijdagmiddag zijn eerste profcontract tot 2024 aan de Gaverbeek. De 18-jarige doelman uit de Essevee Academie doorliep al enkele jaren de jeugdreeksen bij de club. 

In het eerste elftal zal hij de concurrentie met Louis Bostyn en Sammy Bossut moeten aanscherpen: "Afgelopen seizoen trainde Martijn al regelmatig met de A-kern. Zijn progressie tijdens deze periode gaf de doorslag voor zijn eerste profcontract. Het is een opsteker voor het geleverde werk van onze keepersacademie", vertelde keeperstrainer Gianny De Vos aan zijn club. 

Eerder verlengde ook Louis Bostyn en Sammy Bossut hun contract aan de Gaverbeek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties