Datum: 05/12/2021 16:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Sterk Anderlecht maakte het zich onnodig moeilijk tegen Zulte Waregem, maar klasseflitsen Refaelov maken het af
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 393 reacties

Anderlecht won thuis van Zulte Waregem

Sterk Anderlecht maakte het zich onnodig moeilijk tegen Zulte Waregem, maar klasseflitsen Refaelov maken het af
Foto: © photonews

Anderlecht heeft het zich een 70 minuten lang veel te moeilijk gemaakt tegen Zulte Waregem. Ze speelden kansen bij elkaar alsof het niks was, maar misten efficiëntie. En daarom hebben ze Refaelov nodig. De Israëliër maakte het twee keer mooi af en bezorgde Anderlecht een oververdiende zege.

Olsson kwam weer in de ploeg en dat was het enige wat Kompany veranderde. Francky Dury vond daarentegen dat hij wat meer defensieve zekerheid moest inbouwen en dus kwamen zowel Seck als Humphreys in de ploeg. Anderlecht leek op geen enkel moment problemen te zullen hebben met Zulte Waregem. Het was wachten op de eerste goal.

Magallan (bis? tris?)

En die kwam er ook... aan de overkant. Wij vragen ons nog steeds af waarom Magallan de voorkeur krijgt op Harwood-Bellis, maar bon... De Argentijn ging finaal naast een diepe bal en gaf Kutesa zo vrije baan richting doel. Van Crombrugge redde diens poging nog, maar Gano kon van dichtbij niet meer missen. Die defensieve kwetsbaarheid toch... Voor Magallan toch al ergens de derde flater in de korte periode die hij in de basis staat.

© photonews

Karrevracht kansen

Maar die onzekerheid is er ook bij Essevee natuurlijk. En dat werd een minuutje later gedemonstreerd toen eerst Gomez mocht aanleggen en Zirkzee in de rebound ongedekt mocht scoren. Anderlecht nam de wedstrijd weer strak in handen en veroverde nog enkele kansen, maar Zirkzee, Kouamé en Refaelov konden hen voor rust niet meer op voorsprong brengen. Meestal zijn we het niet eens met de kansenoptelling van Kompany, maar dit waren er toch een vijf-zes loepzuivere die gemist werden. 

Dit komt wel goed voor Anderlecht, denk je dan. Deze keer domineerden ze echt, combineerden ze zonder problemen door de dubbele gordel van Essevee en kwamen de 100 procent kansen om de haverklap. Eigenlijk moet je dan makkelijk winnen, maar nee... De efficiëntie vooraan ontbrak. 

Gano Zinho - Hoedt Wesley
© photonews

Zulte Waregem voetbalde ondertussen niet al te veel mee. Het was al Anderlecht wat de klok sloeg. Maar het was wachten op de klasseflits van Refaelov om het pleit te beslechten. De Israeli haalde ongenadig uit nadat Kouamé - die trouwens een sterke match speelde - de bal dreigde te verliezen, maar het leer met toch nog bij hem kwam. Geluk zit soms in een klein hoekje.

Maar Refaelov is gewoon niet uit deze ploeg weg te denken. Hij is wel de killer als hij de bal goed krijgt aangespeeld. Bewijs daarvan: zijn schicht in de winkelhaak na een knappe aflegger van Zirkzee. Niet kappen, niet twijfelen... vlammen!

Een wedstrijd relax uitspelen zit er voor Anderlecht echter niet in. Tien minuten voor tijd mocht Vossen weer nogal makkelijk binnenkoppen. Weeral bibberen tot het einde, wat na zo'n wedstrijd niet zou mogen. Maar deze keer trokken ze het wel over de streep. Al had Dompé nog een reuzekans.

Anderlecht blijft zo bovenaan meespelen en doet vertrouwen op na drie zeges op rij. Dat was dit seizoen nog niet gebeurd.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht
  Speler G Beoordeel
2 Magallán Lisandro 90' 2.8
4 Hoedt Wesley 90' 6.3
8 Cullen Josh 90' 6.7
11 Refaelov Lior ⚽ ⚽ 89' 8
17 Gómez Sergio 90' 7.2
20 Olsson Kristoffer 89' 5.7
23 Zirkzee JoshuaA 75' 6.8
30 Van Crombrugge Hendrik 90' 6.5
51 Verschaeren Yari 90' 6.7
62 Murillo Michael A   90' 6.1
99 Kouame Christian   90' 6.4
  Bank G Beoordeel
Stroeykens Mathieu -  
6 Harwood-Bellis Taylor 1'  
14 Mykhaylichenko Bogdan -  
16 Verbruggen Bart -  
18 Ashimeru Majeed 15' 4.6
26 Coosemans Colin -  
46 Ait El Hadj Anouar -  
53 Colassin Antoine -  
55 Kana Marco 1'  
61 Arnstad Kristian -  
Zulte Waregem Zulte Waregem
  Speler G Beoordeel
1 Bossut Sammy 90' 7
15 Boya Frank   90' 6
17 Dompé Jean-Luc A 90' 6
19 Kutesa Dereck 90' 6
21 Seck Ibrahima 90' 7
23 Fadera Alieu 74' 6
24 Pletinckx Ewoud 90' 5
27 De Bock Laurens 90' 5
33 Humphreys Cameron 86' 6
93 Gano Zinho 90' 7
98 Doumbia Idrissa   90' 6
  Bank G Beoordeel
Willen Lukas -  
Hubert David -  
9 Vossen Jelle 16' 7
11 Srarfi Bassem -  
14 Ciranni Alessandro 4'  
25 Bostyn Louis -  
54 De Neve Dion -  
Herbeleef Anderlecht - Zulte Waregem

Vooraf