beeBeerschot
antAntwerp
Datum: 05/12/2021 13:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17

Antwerp kroont zich tot de ploeg van 't Stad: uitgerekend Radja Nainggolan knalt The Great Old naar winst in potige derby

Antwerp kroont zich tot de ploeg van 't Stad: uitgerekend Radja Nainggolan knalt The Great Old naar winst in potige derby

Antwerp heeft deze middag een overwinning geboekt op 't Kiel. Veel spektakel kregen we op het veld niet te zien, maar een zeer mooie knal van Radja Nainggolan zorgde ervoor dat Beerschot opnieuw met lege handen achter blijft.

Er was veel sfeer op ’t Kiel, maar het resulteerde in de openingsfase niet meteen in grote kansen. Antwerp was de betere ploeg en had het overwicht, maar buiten een kans voor Frey bleef het ijzig kalm voor het doel van Vanhamel.

De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af en er kwamen potige duels bij kijken met de nodige gele kaarten, maar net voor het half uur leek de wedstrijd dan toch open te breken. Beerschot nam de controle over en probeerde het eens via Shankland, maar Seck zat er goed tussen.

In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Beerschot nog stevig opzetten. Holzhauser legde de bal panklaar voor Dom, die op zijn beurt kon uithalen. Zijn schot was iets te centraal om Butez te verontrusten.

Antwerp probeerde het evenwicht te herstellen en zo kregen ook de bezoekers voor de rust nog een mooie kans. Frey werd alleen voor Vanhamel gezet, maar hij treuzelde iets te lang met zijn controle, waardoor Radic nog tijdig kon terugkeren met een knappe sliding.

Beerschot Antwerp

Het laatste wapenfeit in de eerste helft was nog voor de thuisploeg. Ze hadden even het overwicht op de helft van Antwerp, maar Holzhauser was te ongeduldig en schoot van te ver. Zijn schot had een vreemd effect, maar Butez kende geen problemen met de doelpoging van de Oostenrijker. We gingen dan ook rusten met een 0-0 tussenstand.

Beerschot probeerde ook in het begin van de tweede helft door te duwen, maar de eerste grote kans na de rust was wel voor The Great Old. Seck kon knikken, maar Vanhamel kon nog net redding brengen.

Antwerp nam opnieuw over en het resulteerde ook in het openingsdoelpunt. Uitgerekend Radja Nainggolan, die al de hele wedstrijd werd uitgefloten door de thuisaanhang, draaide zich mooi vrij in de zestien en knalde de bal onhoudbaar in de winkelhaak: 0-1.

Het antwoord van Beerschot liet niet lang op zich wachten. Rapha Holzhauser kreeg enorm veel tijd voor het doel van Butez, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. In de rebound legde Vaca de bal naast. Het zat dus ook niet mee voor de thuisploeg.

Beerschot probeerde in het slot nog wel, maar echt grote kansen kregen we niet meer te zien. Even was er nog wel opschudding toen Shankland neer ging in de zestien nadat er contact leek met Butez, maar zowel de scheidsrechter als de VAR zagen er geen graten in. 

Het bleef 0-1 en zo boekt Antwerp een belangrijke zege. De club volgt namelijk samen met Club Brugge op de tweede plaats op 4 punten van leider Union. Beerschot doet een slechte zaak en volgt nu al op 7 punten van Cercle Brugge, de voorlaatste in de stand.

Opstellingen

Beerschot Beerschot
  Speler G Beoordeel
2 Van Den Bergh Jan   90' 4
5 Dom Joren   90' 5
6 Caicedo Moisés 64' 5
8 Holzhauser Raphael   90' 2
15 Bourdin Pierre   53' 1
16 Pietermaat Tom   90' 4
17 Shankland Lawrence 90' 4
20 Vaca Ponce Ramiro 90' 4
27 Halaimia Mohamed Réda 73' 5
31 Vanhamel Mike 90' 5
55 Radic Stipe 90' 5
  Bank G Beoordeel
Lemos Merladey Paolo Mauricio 37' -
1 Biebauw Wouter -  
10 Suzuki Musashi 17' 5
11 Soumaré Issa 26' -
29 De Smet Thibault -  
66 Konstantopoulos Apostolos -  
77 Krekovic Leon -  
Antwerp Antwerp
  Speler G Beoordeel
Samatta Mbwana Ally   66' 7
2 De Laet Ritchie 90' 8
3 Engels Björn 90' 8
4 Seck Abdoulaye 90' 8
6 Verstraete Birger 90' 7
7 Fischer Viktor 90' 7
8 Yusuf Alhassan 90' 7
21 Vines Samuel 90' 8
44 Nainggolan Radja 65' 8
46 Butez Jean 90' 8
99 Frey Michael A 90' 5
  Bank G Beoordeel
10 Balikwisha Michel Ange -  
26 De Wolf Ortwin -  
28 Benson Manuel 24' 6
34 Bataille Jelle -  
38 Haroun Faris 25' 8
61 Almeida Dinis -  
80 Dwomoh Pierre -  
Herbeleef Beerschot - Antwerp

Vooraf