Datum: 19/09/2021 13:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Limburg kleurt blauw! Genkse invallers zetten scheve situatie in slotfase recht tegen STVV

STVV-Racing Genk: 1-2

Limburg kleurt blauw! Genkse invallers zetten scheve situatie in slotfase recht tegen STVV

Onuachu heeft andermaal zijn nut bewezen voor Genk, dit keer als invaller. Vijf minuten voor tijd scoorde de Nigeriaan op schitterende wijze de winnende treffer. Suzuki knikte STVV op slag van rust nochtans op voorsprong. In de tweede helft bracht Paintsil, een andere invaller, Genk langszij.

De stadionspeaker sprak voor de aftrap van een hoogdag voor het Limburgse voetbal. Daar was bitter weinig van te merken, want er waren opvallend veel lege plaatsen op de Truiense tribunes. Ook de eerste helft had weinig om het lijf. In het zonovergoten Stayen had de Limburgse derby meer weg van een eindeseizoenswedstrijd.

John van den Brom schudde zijn elftal helemaal door elkaar, met liefst zeven wijzigingen in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen donderdag in Wenen. Onder meer Heynen, Onuachu en Munoz zagen vanop de bank dat Genk het balbezit kreeg, maar in de eerste helft niet voor dreiging kon zorgen.

STVV stak al vroeg de neus aan het venster via De Ridder. Een 0-0 halfweg leek onvermijdelijk, maar in de derde minuut van de blessuretijd werd Stayen plots opgeschrikt. Prima combinatie van de Kanaries, Hashioka vond aan de tweede paal Suzuki, die onhoudbaar binnenkopte. Knap doelpunt van de Japanse spits van STVV, die daarna onnodig en ostentatief verhaal ging halen bij de Genkfans. 

Genk moest vol aan de bak na de pauze en kreeg meteen een unieke mogelijkheid. De bekerwinnaar combineerde dwars door het hart van de Truiense defensie, maar oog in oog met Schmidt miste Toma onbegrijpelijk. Aan de overzijde mikte Suzuki binnen het bereik van Vandevoordt na een splijtende counter. Op het uur kwam Racing Genk met de schrik vrij. Brüls lepelde de bal perfect op het hoofd van Suzuki, die vanop een meter of twee pal op Vandevoordt kopte.

Heynen, Onuachu en... Paintsil

John van den Brom gooide op het uur Heynen, Onuachu én Paintsil tussen de lijnen. Met het slotkwartier in zicht mocht Preciado ver oprukken. De Ecuadoriaan bediende Paintsil, die vanop een meter of achttien staalhard in de verste hoek knalde: 1-1. Wat een moment voor de Ghanees, die tot voor kort overbodig leek in de Cegeka Arena.

Onuachu maakt het verschil

STVV kwam niet meer onder de Genkse druk uit, en met nog vijf minuten op de klok sloeg de bekerwinnaar genadeloos toe. Ito kopte een verre voorzet tot bij Onuachu. De Nigeriaan creëerde op fenomenale manier ruimte om zijn schot te wapenen, Schmidt was kansloos op de overhoekse schuiver. Wat een luxe om zo iemand achter de hand te hebben. Net als afgelopen donderdag was het de Nigeriaan die Genk de zege bezorgde.

Opstellingen

STVV STVV
  Speler G Beoordeel
Leistner Toni 90' -
4 Hashioka Daiki A   90' -
9 Suzuki Yuma ⚽ 90' -
13 Cacace Liberato 90' -
15 Hayashi Daichi 75' -
16 De Ridder Steve   58' -
21 Schmidt Daniel 90' -
24 Konaté Mory   90' -
26 Teixeira Jorge 90' -
27 Lavalée Dimitri 90' -
32 Durkin Chris 84' -
  Bank G Beoordeel
2 Matsubara Ko -  
18 Hara Taichi   15' -
22 Janssens Wolke -  
23 Ito Tatsuya 6'  
35 Vanmarsenille Wim -  
39 Buatu Jonathan -  
44 Brüls Christian 32' -
KRC Genk KRC Genk
  Speler G Beoordeel
2 McKenzie Mark 90' -
5 Arteaga Gerardo   90' -
7 Ito Junya A 90' -
11 Ndayishimiye Mike Trésor 90' -
11 Toma Bastien 88' -
17 Hrosovský Patrik 60' -
21 Ugbo Ike 60' -
24 Oyen Luca 60' -
26 Vandevoordt Maarten 90' -
46 Cuesta Carlos 90' -
77 Preciado Angelo A 87' -
  Bank G Beoordeel
Németh András -  
8 Heynen Bryan 30' -
18 Onuachu Paul ⚽ 30' -
23 Munoz Daniel 3'  
28 Paintsil Joseph ⚽ 30' -
33 Lucumí Jhon 2'  
40 Leysen Tobe -  
Herbeleef STVV - KRC Genk

Vooraf