ohlOH Leuven
wesWesterlo
Datum: 30/07/2022 18:15
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2

OH Leuven dient promovendus Westerlo eerste nederlaag van het seizoen toe en begint met perfect rapport aan competitie

OH Leuven dient promovendus Westerlo eerste nederlaag van het seizoen toe en begint met perfect rapport aan competitie
Foto: © photonews

OH Leuven start de competitie met een perfect rapport van 6/6. De Leuvenaars pakten zaterdagavond de scalp van promovendus Westerlo.

Een heerlijk voetbalweertje in Leuven voor een interessant voetbalduel tussen Oud-Heverlee Leuven en Westerlo. Beide ploegen gingen op zoek naar 6 op 6 na een overwinning op de openingsspeeldag. Leuven als thuisploeg licht favoriet maar in de eerste tien minuten hadden enkele verdedigers van OH Leuven nog niet goed door dat de wedstrijd al begonnen was. Maar Vaesen en Daci konden niet profiteren van het balverlies van de Leuvense verdedigers.

Even later kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en dat resulteerde zeer snel in een doelpun. Bolat kon het schot van Tamari nog uit zijn doelvlak duwen maar Thorsteinsson was goed gevolgd om de bal van dichtbij in het dak van het doel te knallen. De reactie van Westerlo was een bal op de lat van Daci na wegschuiven van Patris in de 16. 

De thuisploeg nam het initatief na de openingstreffer maar na de drankpauze halverwege de eerste helft kantelde het momentum helemaal. Westerlo duwde Leuven rond de 16 maar kon geen grote kansen afdwingen. Met enkel Nsingi nog op de helft van de tegenstander was het lastig om eruit te komen. Toch gingen we rusten met een 1-0 tussenstand.

Brys had zijn troepen duidelijk wakker geschud in de kleedkamer want OHL kwam beter uit de kleedkamer en kreeg meteen twee grote kansen. Nsingi kon echter tot tweemaal toe net niet scoren.

Het vervolg van de tweede helft was zeer open met twee ploegen die op een diefje klaar lagen om de ruimte die de tegenstander in de rug liet uit te buiten. Enkel de uitvoering kon vele malen beter. 

Een kwartier voor tijd was één pass van Holzhauser genoeg om de zege veilig te stellen voor de thuisploeg. Perdichizzi liet zich te makkelijk wegzetten door Nsingi in de 16 en ging dan met zijn handen de bal even klemmen. Staessens gaf de Belgische Italiaan een rood karton en gaf de thuisploeg een strafschop. Holzhauser zette zich achter de bal en stuurde Bolat de verkeerde kant uit.

OH Leuven behoudt zo na twee speeldagen een perfect rapport, ideaal om volgende week naar de Bosuil te trekken. Bij Westerlo zullen ze vooral balen dat ze vlak voor de rust geen gelijkmaker konden scoren. De Kemphanen trekken volgende week naar de Ghelamco Arena.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Cojocaru Valentin Alexandru 90' -
Pletinckx Ewoud 90' -
Thorsteinsson Jón Dagur 62' -
Nsingi Nachon 90' -
4 Malinov Kristiyan 90' -
10 Holzhauser Raphael 85' -
11 Al-Tamari Musa 90' -
15 Ouedraogo Dylan   90' -
24 De Norre Casper 90' -
25 Patris Louis   90' -
33 Maertens Mathieu 90' -
  Bank G Beoordeel
Dom Joren 28' -
5 Ngawa Pierre-Yves -  
17 Kukharevych Mykola -  
18 Gilis Jo -  
20 Mendyl Hamza 5'  
29 Jackers Nordin -  

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan 90' -
Jordanov Edisson 90' -
Seigers Rubin 90' -
De Cuyper Maxime 83' -
Van Den Keybus Thomas 90' -
Daci Erdon 85' -
3 Perdichizzi Pietro     74' -
7 Van Eenoo Lukas 90' -
16 Vaesen Kyan 45' -
33 Neustädter Roman   72' -
55 Dierckx Tuur 83' -
  Bank G Beoordeel
Gillekens Nick -  
Fixelles Mathias 5'  
Foster Lyle 45' -
Reynolds Bryan 7'  
Bernat Jan   18' -
Tagir Ravil 7'  
25 Vetokele Igor -  
Herbeleef OH Leuven - Westerlo

Vooraf