gntKAA Gent
wesWesterlo
Datum: 07/08/2022 16:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
KAA Gent pakt eerste driepunter van het seizoen tegen KVC Westerlo
Jelle Ruts
| 44 reacties

KAA Gent wint met 2-1 van KVC Westerlo

KAA Gent pakt eerste driepunter van het seizoen tegen KVC Westerlo
Foto: Photonews

KAA Gent ontving vannamiddag de Kemphanen van KVC Westerlo in de Ghelamco Arena. De mannen van Hein Vanhaezebroeck konden hun eerste overwinning van het seizoen over de streep trekken na doelpunten van Marreh en Cuypers.

KAA Gent ontving vandaag de Kemphanen van KVC Westerlo in de Ghelamco Arena. De mannen van Hein Vanhaezebrouck gingen op zoek naar hun eerste driepunter van het seizoen. Bij Westerlo wouden ze na de nederlaag op het veld van Oud-Heverlee Leuven van vorige week graag opnieuw punten pakken. Een slordig wedstrijdbegin van beide ploegen werd na amper vijf minuten al afgestraft door de bezoekers uit Westerlo. Een slechte terugspeelbal van Marreh werd een ideale pass in de diepte voor Igor Vetokele. De ervaren spits van Westerlo twijfelde niet en legde de bal netjes naast Davy Roef in doel. De Buffalo's moesten dus al snel achtervolgen. 

KVC WESTERLO VETOKELE
Photonews

Een tiental minuten voor de rust bieden de Gentenaren antwoord. Een hoekschop wordt goed doorgekopt door de jarige Jordan Torunarigha. Sulayman Marreh staat moederziel alleen aan de tweede paal en kan de voormalige Gentdoelman Sinan Bolat een eerste keer passeren. Zo wist de middenvelder zijn foutje dat de 0-1 inleidde meteen recht te zetten. In het slot van de eerste helft wisten de Buffalo's de scheve situatie nog volledig recht te zetten. Club Bruggehuurling Maxim De Cuyper kreeg de bal ongelukkig tegen de arm in de zestien en zo kreeg de thuisploeg nog een penalty. Hugo Cuypers knalde de strafschop zelfzeker tegen de netten. 

Bolat met lege handen terug naar huis

Voor Westerlodoelman Sinan Bolat was het een speciale namiddag. De Turkse doelman speelde twee seizoenen voor Gent, maar verliet de Buffalo's deze zomer nadat hij tweede keuze geworden was achter Davy Roef. De Gentsupporters waren Bolat zeker en vast nog niet vergeten. Bij elk balcontact werd de doelman getrakteerd op een fluitconcert. In de eerste helft bleef Bolat zo goed als werkloos, maar in de tweede helft moest hij wel vol aan de bak. Met enkele goede reddingen bleef de achterstand beperkt tot slechts één doelpunt. Zo bleven de bezoekers uit de Kempen een levenslijn behouden in de wedstrijd. 

Bolat Sinan

In de slotfase kwam Westerlo meer en meer opzetten, maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. Zo kwam er er een einde aan een wedstrijd die gedomineerd werd door slordige passes en spelers met krampen. Eén ding is zeker: zowel Gent als Westerlo moeten en kunnen beter. Voor Hein Vanhaezebroeck en zijn mannen komt deze zege wel zeer gelegen. Na de gelijke spelen tegen Standard en STVV was een zege nodig om de rust te laten terugkeren in de Ghelamco Arena. Opdracht volbracht dus voor de Buffalo's. Westerlo blijft achter met 3 op 9 en zal volgende week vol aan de bak moeten in eigen huis tegen Standard. 

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Torunarigha Jordan A 90' 6
Cuypers Hugo 90' 6.5
Fofana Malick 85' 6
2 Okumu Joseph 90' 6.5
5 Ngadeu Michael 90' 7
14 Castro-Montes Alessio 90' 7
17 Hjulsager Andrew 33' 5.5
18 Samoise Matisse 66' 6
22 Marreh Sulayman  90' 6
24 Kums Sven 85' 7.5
33 Roef Davy 90' 7.5
  Bank G Beoordeel
De Schrevel Celestin -  
De Ridder Noah -  
Salah Ibrahim 57' 6.5
Van Hauter Robbie -  
11 Lemajić Darko   5'  
21 Hanche-Olsen Andreas 5'  
31 Godeau Bruno 24' 6

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan 90' 7
Jordanov Edisson 90' 6
Seigers Rubin 90' 6
Tagir Ravil 73' 6
De Cuyper Maxime 90' 6
Fixelles Mathias 67' 6
Van Den Keybus Thomas 89' 6
7 Van Eenoo Lukas 90' 6
16 Vaesen Kyan 67' 6
25 Vetokele Igor 73' 7
33 Neustädter Roman 90' 6
  Bank G Beoordeel
Gillekens Nick -  
Madsen Nicolas 17' 6
Reynolds Bryan -  
Bernat Jan 23' 6
Goure Fernand 1'  
Nene Dorgeles 23' 6
55 Dierckx Tuur 17' 6
Herbeleef KAA Gent - Westerlo

Vooraf