KRC Genk - Sporting Lokeren

KRC Genk verzekert zich van Europees ticket na beauty van Maehle (en heel wat commotie over de VAR)
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk
| 0 reacties

KRC Genk is dankzij zege tegen hekkensluiter Lokeren de winnaar van de reguliere competitie

KRC Genk verzekert zich van Europees ticket na beauty van Maehle (en heel wat commotie over de VAR)
Foto: © photonews

KRC Genk heeft na een 2 op 9 de laatste thuismatch van de reguliere competitie afgesloten met een krappe zege. Joakim Maehle was de held van de avond met een parel een kwartier voor tijd, al werd er achteraf vooral over de VAR gesproken, die een geldige goal van Samatta niet kon toekennen.

Na drie matchen zonder zege, vijf met de Europa League bij gerekend, was het tegen het hekkensluiter Lokeren van moeten voor Philippe Clement en co. Topschutter Samatta kreeg na zijn ziekte opnieuw het vertrouwen.

De Genk-coach koos centraal achterin voor het duo Lucumi- Aidoo en ook Ito kreeg een basisstek. Bij de bezoekers zat Deschacht dan weer op de bank. De intenties van de Limburgers waren duidelijk: snel ten aanval trekken.

Trossard deed al snel de netten trillen, maar de vlag ging de hoogte in. Lokeren kwam er nauwelijks uit. Toen het dan toch eens kwam piepen, kon Mbayo zijn schot niet kadreren. Genk dicteerde de wet, maar kon Verhulst nauwelijks aan het werk zetten. 

Malinovskyi probeerde het dan maar eens met zijn zware linker, maar het leer ging niet zo ver naast. 'TGV' Maehle haalde dan weer enkele keren de achterlijn, maar de laatste pass ontbrak efficiëntie.

De vrijstaande Aidoo mikte twee prima kopbalkansen na een hoekschop telkens over. Ondanks het eenrichtingsvoetbal moest Verhulst wel bitter weinig in actie komen. 

Geen VAR, géén goal

Maar het was de VAR die net voor de rust voor beroering zorgde. Het schot van Samatta ging duidelijk over de lijn, maar scheidsrechter Put had geen communicatie met de VAR. Het hevige Genkse protest leidde tot niets. Genk mocht zich bestolen voelen en kwam zelfs nog goed weg toen Musona aan de overkant de bal over de lat kopte.

Ook Philippe Clement wist al snel dat het schot van Samatta een geldig doelpunt was.

Genk begon met nieuwe moed aan de tweede periode, al zag het wel eerst Uronen en daarna Ito uitvallen met blessures. Maehle testte de vuisten van Verhulst eens uit, maar Genk kende de nodige moeite met de dubbele afweergordel uit het Waasland. 

Heerlijke goal Maehle

Het werd opnieuw een pot eenrichtingsvoetbal, maar met een werkloze Verhulst. Het reeds veroordeelde Lokeren zag het allemaal graag gebeuren. Een kwartier voor tijd gebeurde het dan toch voor Limburgers. Maehle twijfelde niet en knalde het leer met zijn mindere linker heerlijk in de linkerbovenhoek. Geen verhaal voor Verhulst. 

Genk kwam via een vrije trap van Malinovskyi nog het dichtst bij de 2-0, maar sloot de laatste thuismatch van de reguliere competitie en een mindere periode met een 2 op 9 af met een krappe 1-0 zege. Al zal vooral de fase met afgekeurde goal van Samatta net voor rust nog even blijven nazinderen. Dankzij de overwinning is Genk als winnaar van de reguliere competitie nu al zeker voor een ticket voor Europees voetbal volgend seizoen. 

En Pozuelo? Die kreeg enkele minuten voor tijd nog een applauswissel van Clement. Sommige fans zetten de handen op elkaar, anderen gaven de naar Toronto vertrekkende Spanjaard nog een striemend fluitconcert. 

Meer nieuws

Meer nieuws