Reeds veroordeelde Lokeren bezorgt leider Genk een lastige avond: "Het is heel raar, we zitten tussen hoop en degradatie"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk
| 11 reacties

Steve De Ridder vond dat er misschien wel een gelijkspel inzat tegen KRC Genk

Reeds veroordeelde Lokeren bezorgt leider Genk een lastige avond: "Het is heel raar, we zitten tussen hoop en degradatie"
Foto: © photonews

KRC Genk verdiende de zege tegen Lokeren, maar kwam toch ook enkele keren goed weg. Steve De Ridder en Lokeren plooiden pas een kwartier voor tijd na een fenomenale goal van Joakim Maehle.

Het gewonde dier Lokeren is al zeker van degradatie, maar bezorgde de leider in België toch een moeilijke avond. "Ik vind dat we een redelijk goede match speelden, ook in balbezit", vertelde De Ridder. "Ik heb hier ook matchen gehad dat we met 5-0 werden weggespeeld. Bij die tegengoal konden we de bal tot twee keer toe wegwerken, maar de bal kwam in de voeten van Maehle en hij maakte een wereldgoal."

Zelf kon Lokeren ook af en toe prikken. Vooral net voor rust was er een prima kans voor Musona. "We hadden zelf enkele momentjes om de overwinning te stelen. Misschien verdienden we hier wel een puntje, maar we speelden tegen de best voetballende ploeg van België. Al hebben we ons wel kranig verweerd."

Degradatie of niet?

Lokeren speelt volgend jaar normaal gezien in 1B. Bij de Waaslanders is het echter nog afwachten wat de uitkomst van 'Propere Handen' wordt. "Het is een heel rare situatie", bekent De Ridder. "We zitten ergens tussen hoop en degradatie."

"Iedereen heeft afgelopen week erg scherp getraind, ook omdat we het verplicht zijn om onze fans iets terug te geven. Het kalf is natuurlijk al verdronken op sportief gebied, maar we hebben wel onze eer verdedigd", aldus de Ridder. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties