Vandenbempt over VAR-controverse in Genk: "Onvoorstelbaar en zelfs onaanvaardbaar" & "Zondag stel ik mijn gsm ter beschikking"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 15 reacties

Peter Vandenbempt velt zijn oordeel over VAR-controverse in Genk

Vandenbempt over VAR-controverse in Genk: "Onvoorstelbaar en zelfs onaanvaardbaar" & "Zondag stel ik mijn gsm ter beschikking"

'Bedankt, Joakim Maehle', moeten de scheidsrechter en de VAR gedacht hebben in Genk. Dankzij zijn 1-0 is de onwaarschijnlijke blunder op de niet-toegekende goal van Samatta uiteindelijk slechts een voetnoot. "Onvoorstelbaar", vindt commentator en analist Peter Vandenbempt.

Bij Sporza velt hij zijn oordeel. "Ik vind - ten eerste - dat de lijnrechter altijd zelf had moeten zien dat die bal over de lijn was. Het is niet omdat er nu een rugdekking is van de VAR, dat scheidsrechters of lijnrechters niet zelf bepaalde dingen duidelijk mogen opmerken", steekt Vandenbempt van wal.

"En voorts vind ik het onvoorstelbaar, om niet te zeggen onaanvaardbaar, dat er na meer dan een half uur - dat lag er tussen het uitvallen van de VAR en dat moment met Samatta - nog altijd geen communicatie kan hersteld worden tussen dat VAR-busje en de 4e ref", gaat hij verder. "Ik heb begrepen dat er walkietalkies geprobeerd zijn, maar die werkten blijkbaar ook niet."

"In mijn naïviteit - denk ik dan maar - bestaat er toch nog altijd iets als een onnozele gsm. Die werken echt goed in de Luminus Arena. Ik ben ook altijd bereid om mijn eigen toestel ter beschikking te stellen. Dus ik neem het volgende zondag alvast mee naar Sint-Truiden." Cynisch, maar terecht.

"Oké: techniek kan falen. Mensen begrijpen dat blijkbaar niet, maar dat kan. Dat weten wij als mensen van radio en televisie. Maar je moet wel altijd voor een oplossing zorgen", aldus Peter Vandenbempt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties