Genkse matchwinnaar doet het met een beauty: "De ref bedankte me na de match"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk
| 1 reacties

Joakim Maehle werkte de afgelopen maanden hard op zijn linkervoet

Genkse matchwinnaar doet het met een beauty: "De ref bedankte me na de match"
Foto: © photonews

Joakim Maehle was zondagavond dé uitblinker bij KRC Genk. Met een fraaie goal met zijn mindere linker bezorgde hij de leider in de Jupiler Pro League een belangrijke driepunter. Mét de complimenten van scheidsrechter Bert Put.

"Het was een mooie goal met mijn linkervoet", vertelde de rechtsachter over het enige doelpunt van de wedstrijd. "Ik heb de laatste maanden na training heel vaak aan mijn linker gewerkt. Het harde werken heeft geloond. Dat Trossard zei dat het een 'lucky goal' was? Hij is altijd jaloers als andere jongens scoren", lachte Maehle. 

Genk had voor de rust altijd op voorsprong moeten staan. Het schot van Samatta ging over de lijn, maar werd niet opgemerkt door de wedstrijdleiding. Bovendien kon de VAR niet geraadpleegd worden. "De scheidsrechter vertelde alleen dat er geen communicatie met de VAR was. Hij bedankte me voor het doelpunt", bekende de Deense verdediger. 

Op naar play-off 1

Volgens Maehle is dit Genk klaar voor play-off 1. "We hebben goed gewerkt. Op Charleroi deden we nog beter, maar toen konden we niét winnen. We hebben dankzij deze overwinning geschiedenis geschreven."

"In play-off 1 hebben we eigenlijk niks te verliezen, alleen maar te winnen", houdt Maehle de druk af. "Dat maakt het leuker voor ons, maar we moeten niet op onze lauweren rusten. We moeten gewoon hard blijven werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties