Verbist over de VAR-communicatie tijdens Genk - Lokeren: "Nagelaten de pers, publiek en teams op de hoogte te brengen"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 18 reacties

Scheidsrechtersbaas Verbist reageert op de heisa rond de VAR in Genk -Lokeren

Verbist over de VAR-communicatie tijdens Genk - Lokeren: "Nagelaten de pers, publiek en teams op de hoogte te brengen"
Foto: © photonews

De wedstrijdleiding kon een lange tijd niet op de VAR rekenen tijdens de competitiewedstrijd tussen KRC Genk en Sporting Lokeren. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist legt uit hoe dat komt.

Gelukkig voor de wedstrijdleiding leed Genk geen puntenverlies, anders was hun misser van veel groter belang geweest. Tijdens de match bleek dat de communicatie tussen de scheidsrechters en de VAR was onderbroken en dat daardoor de VAR niet kon ingrijpen bij de overduidelijke goal van Samatta, die niet werd toegekend.

"Tijdens de opwarming van de scheidsrechter bleek er een communicatieprobleem te zijn met de VAR", was de reactie van Verbist op de website van de KBVB. Dit is het vervolg:

"De aanwezige technicus heeft geprobeerd om dit euvel zo snel mogelijk op te lossen maar is daar niet in geslaagd. Daarop werd er overgeschakeld naar het back-up systeem (walkie-talkie) dat goed werkte. Het afgekeurde doelpunt van Genk voor buitenspel in min 7 werd namelijk bevestigd door de VAR. Na verloop van tijd is echter deze communicatie ook uitgevallen en ondanks verschillende pogingen tot herstel kon het probleem niet opgelost worden."

"Hierdoor was er tijdens de wedstrijd KRC Genk - KSC Lokeren OVl. geen contact tussen de scheidsrechter en de VAR vanaf minuut 15. Het enige wat men nagelaten heeft is beide teams, het publiek en de pers op de hoogte te brengen dat de VAR uitgevallen was. Dit werd pas duidelijk net voor de rust bij het niet toegekende doelpunt van Ally Samatta."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties