Leandro Trossard kon het niet vatten: "Ongelofelijk dat ze die goal niet toekenden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk
| 10 reacties

Leandro Trossard zag een overduidelijk doelpunt van Aly Samatta

Leandro Trossard kon het niet vatten: "Ongelofelijk dat ze die goal niet toekenden"
Foto: © photonews

Het gespreksonderwerp van de nipte zege van KRC Genk tegen Sporting Lokeren was jammer genoeg niet de parel van Joakim Maehle, maar wel de niet-toegekende goal van Aly Samatta. Aanvoerder Leandro Trossard stond er pal op en reageerde verbijsterd.

Net voor rust had Genk altijd al op voorsprong moeten staan. Het schot van Samatta ging ruim over de lijn, maar Bert Put en zijn assistenten keurden het doelpunt niet goed. Ook de VAR bracht geen verlossing, want ... de communicatie deed het niet. 

"Ik stond op dezelfde lijn. Ongelofelijk dat ze die goal niet toekenden", aldus Trossard na de wedstrijd. "De VAR werkte misschien niet op dat moment, maar als lijnrechter moet je dat toch ook zien. De bal was er echt ver over. Twee minuten na die fase zei de ref dat er geen communicatie met de VAR was. Niets aan te doen, maar wel jammer. Gelukkig wonnen we toch nog."

"Als die 1-0 toen gevallen was, dan begonnen we in een zetel aan de tweede helft. Maar na rust stond Lokeren met tien op hun backlijn. Dan is het moeilijk om de ruimte te vinden. Het had heel zuur geweest indien we vandaag geen drie punten pakten, want we hebben goed gevoetbald."

Verlosser Maehle

De reddende engel in de Luminus Arena was uiteindelijk een Deen. "Gelukkig brak Joakim (Maehle, red.) alsnog de ban met een mooie goal. Mooi binnengetrapt", lachte Trossard. "Op training gaat hij vaak nog mee met de spitsen afwerken. Mooi als dat dan loont."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties