Top&Flop Jelle Vossen, de kleine generaal, het mea culpa en het mea culpa dat er geen was

Jelle Vossen, de kleine generaal, het mea culpa en het mea culpa dat er geen was
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al sinds vorig seizoen de nieuwe K3, al was dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Jelle Vossen

Club Brugge was waanzinnig goed in de tweede helft. Jelle Vossen bewees wat iedereen eigenlijk al wist: als je hem laat spelen en vertrouwen geeft, scoort hij.

Is hij geen diepe spits? Nou, dan liet hij dat nu toch echt wel zien. Hij is niet alleen een 9, hij kreeg van onze redacteur ter plaatse ook een 9 op 10 voor zijn prestatie. Vier doelpunten en een assist, de perfectie benaderen heet dat.

Het mea culpa

Yannick Ferrera ging met KV Mechelen dus zwaar onderuit in Brugge. En toch komt ook de coach in ons overzicht van de toppers van het weekend.

Omdat hij simpelweg durfde toe te geven dat het toch ook zijn eigen fout was dat er zo zwaar werd verloren. Ook Francky Dury was niet te beroerd om aan te tonen dat hij in Luik zijn troepen had aangespoord om na de 1-1 te blijven aanvallen, waardoor er ruimte viel in de rug.

Kustboys on fire, your defence is ...

Bang, bang, bang. Zes goals in het mandje van Bizot. En dan zeggen dat het nog zwaarder had kunnen oplopen. We mogen duidelijk zijn: KV Oostende doet dit seizoen mee voor play-off 1, Europees voetbal en misschien wel meer.

De manier waarop ze Genk wegtikten? Een referentiematch pur sang. Benieuwd of ze deze lijn - met generaal Berrier opnieuw geweldig onder stoom - kunnen doorzetten.

FLOP

Play-off 1?

KV Mechelen, KV Kortrijk en Racing Genk hebben alledrie de ambitie om play-off 1 te proberen halen (en Genk zelfs nog wat meer dan dat). Maar dan zal het toch echt wel beter moeten.

Alledrie werden ze op verplaatsing simpelweg kapotgespeeld, al toonde Mechelen nog een halfuur dat het gelijke tred kon houden met blauw-zwart. De plaatsjes zijn duur en dit soort matchen kunnen de ambities fnuiken.

Naïef?

OH Leuven vorig seizoen, STVV dit seizoen. De gelijkenissen worden steeds treffender. Qua voetbal is er vaak niet al te veel aan te merken op het spel van de Kanaries, maar punten zijn ook belangrijk.

Ivan Leko en zijn troepen staan ondertussen gedeeld laatste in de Jupiler Pro League. Dan begint het hachelijk te worden, want een echte verklaring lijkt er niet.

Mea Culpa?

En dan is er nog Eric Lambrechts, die gisterenavond werd bejubeld omdat hij na het maken van zware fouten die ook had toegegeven. Een mea culpa ... dat er geen was. De zwartepiet doorspelen naar de assistent, even kwalijk als die keer toen Boucaut ook een dag later nog zei in zijn recht te zijn.

In de Eredivisie is de openheid van de arbitrage er al jaren, daar zijn de refs ook niet te beroerd om zelf hun verantwoordelijkheid op te nemen. Het blijft een eeuwig debat, maar waar blijft die videoref?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties