0-1
Datum: 04/02/2023 16:00
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Jan Breydel

Cercle Brugge en Standard delen de punten na matige partij en late gelijkmaker Ueda

Geen winnaar in Cercle Brugge-Standard. In een matig duel kon Standard pas in het slot op voorsprong komen na een strafschop. Ueda kon de nederlaag voor Cercle afwenden door in de blessuretijd de 1-1 te scoren.

Net zoals tegen Gent vorige week, was de eerste helft van Cercle Brugge tegen Standard niet bepaald van een hoogstaand niveau. Beide ploegen hadden het lastig om in de 16 van de tegenstander te komen en stonden verdedigend goed opgesteld.

Vooral de thuisploeg miste scherpte voor doel. Eerst kon Deman na een recuperatie hoog op het veld geen ploegmaat voor doel vinden, enkele minuten later kwam hij een haar tekort om de voorzet van Siquet van dichtbij in doel te werken. Tot dan toe moest Standard het ook vooral doen met net-niet kansen en afgeblockte schoten.

alzate

Vlak voor de rust kreeg Denky nog een uitgelezen kans om de vereniging op voorsprong te brengen. Hij draaide zich vrij van Bokadi om te trappen maar de Standard-verdediger kon toch nog zijn voet tegen het schot zetten waardoor Bodart net zoals Majecki een rustige eerste periode beleefde.

Ook in de tweede helft bleef het speuren naar kansen op de grasmat. Ueda probeerde Bodart te verrassen door een schot van Abu te verlengen maar de bal botste naast. Bij de bezoekers kon Cimirot een lage voorzet versturen maar Siquet was er om weg te werken.

20 minuten voor tijd leek Perica de Rouches op voorsprong te koppen na een voorzet van Canak maar na een VAR-check van enkele minuten bleef het toch 0-0.

stipe perica bart put

Cercle werd minder aanwezig in de 16 en Standard trok wat vaker naar voren. Dat leverde uiteindelijk ook iets op toen Zinckernagel richting doel trapte en daarbij de hand van Daland raakte. Bert Put was niet overtuigd maar na een VAR-check ging de bal toch op de stip. Zinckernagel zette zich zelf achter de bal en zette Standard tien minuten voor tijd 0-1 voor.

Majecki Radosław
© photonews

Cercle leek die klap niet meer teboven te kunnen komen maar een flits van Ueda in de blessuretijd zorgde toch nog voor een late gelijkmaker. Met een knappe volley verschalkte hij Bodart en bracht hij de score weer in evenwicht.

Door die late gelijkmaker komt Standard op gelijke hoogte met AA Gent op de 5e plaats. Cercle Brugge blijft op koers voor een plek in de top 8.