KV Oostende - KRC Genk

Wat een slotfase: Buffel deelt een uppercut van jewelste uit aan Oostende
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 0 reacties

Oostende-Genk werd 2-1

Wat een slotfase: Buffel deelt een uppercut van jewelste uit aan Oostende
Foto: © photonews

Een goal van Marcus Ingvartsen in de eerste helft leek te gaan volstaan voor de drie punten voor Genk. Maar uiteindelijk leverde het beukwerk van Oostende toch resultaat op in de slotfase. En toch was het nog niet genoeg.

Oostende en Genk hadden deugd gehad aan de winterstop. Veel goeie wil, veel redelijk mooie combinaties, veel looplijnen... Spijtig genoeg leverde het niet meteen een korf aan kansen op. Pozuelo kon al vrij snel eens aanleggen, Gano kreeg de bal twee keer goed voor zijn voet, maar vond Dewaest en daarna Vukovic op zijn weg.

Lombaerts én Dewaest in de basis

Maar tussen die twee kansen in had Ingvartsen Genk wel al op voorsprong gebracht. Met dank aan Bjelica, die twee keer op rij onzorgvuldig verdedigde. De Deen kreeg de bal in zijn loop en werkte mooi af. Lombaerts - toch in de ploeg omdat Milic zich bij de opwarming blesseerde - vloekte dat het niet mooi was en keek betekenisvol richting zijn Servische linksback.

Die kende trouwens in het algemeen zijn beste avond niet. Als je met twee torens als Gano en Zivkovic vooraan staat, moeten je voorzetten meestal wel meer dan een halve meter boven de grond geraken. Dewaest - dé verrassing in de basis na maanden blessureleed - deed het trouwens best sterk en had Gano in zijn achterzak steken.

Efficiëntie

De tweede helft was trouwens ook best te genieten. Zoals we hadden gezegd zat er wel genoeg energie in de wedstrijd. Vukovic moest Gano en Siani van de gelijkmaker houden, Lombaerts scoorde, maar werd terecht teruggefloten voor buitenspel. Genk keek het wat aan, maar speelde dus met vuur.

Oostende bleef drukken, maar was te onnauwkeurig in de laatste fase. Ofwel was de voorzet net niet goed genoeg, ofwel het schot. Maar uiteindelijk was het toch invaller Akpala die de 1-1 kon aantekenen. Of nee, het werd een own goal van Maehle. Een verdiend gelijkspel... Of toch niet. Want nauwelijks een minuut later scoorde Buffel aan de overkant van dichtbij. Een uppercut van jewelste voor Oostende.

Goals

1
2

Balbezit

55
45

Aanvallen

72
56

Gevaarlijke aanvallen

46
30

Schoten op doel

10
0

Schoten naast/over doel

7
8

Geblokkeerde schoten

4
2

Hoekschoppen

8
4

Buitenspel

4
3

Fouten

11
13

Vrije trappen

16
15

Doeltrappen

11
14

Inworpen

30
22
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League