KV Kortrijk - KV Mechelen

Malinwa met dank aan VAR, dribbelwonder Schoofs en Vanzeir in dol kwartier van 2-0 ... naar 1-3 en tweede plek

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Kortrijk
| 0 reacties
Malinwa met dank aan VAR, dribbelwonder Schoofs en Vanzeir in dol kwartier van 2-0 ... naar 1-3 en tweede plek
Foto: © photonews

KV Mechelen heeft in een dol kwartier voor een prachtige ommekeer gezorgd in de opener van speeldag 8. In Kortrijk leek het op weg naar een 2-0 achterstand, maar het werd snel ... 1-3. Met dank ook aan de VAR.

  • Vijf wissels bij Kortrijk, 16-jarige in basis bij Mechelen
  • Stojanovic zorgt voor verdiende voorsprong Kortrijk bij rust
  • Doelpunt Kagelmacher afgekeurd door VAR
  • Mechelen in een kwartier van 2-0 naar 1-3
  • Mboyo mildert vanop de stip, maar drie punten mee naar Mechelen

Zowel KV Kortrijk als KV Mechelen waren na een prima seizoensstart even in een dipje verzeild met een 1 op 9. Beide teams wilden dan ook graag nog een keertje winnen om zo opnieuw aansluiting te vinden bij de top van het klassement.

Kortrijk baas voor rust

Yves Vanderhaeghe ging met de grove borstel door zijn selectie en posteerde met Mujakic en Hornby twee debutanten in de basis, terwijl met Golubovic, De Sart en Stojanovic in totaal vijf spelers nieuw in de ploeg kwamen. Bij Malinwa posteerde Vrancken de 16-jarige Vranckx op het middenveld.

Zonder de VAR had de wedstrijd tussen beide teams er vermoedelijk heel anders uitgezien. Meteen na de pauze had Kagelmacher namelijk de 2-0 op het bord geschoten, maar het doelpunt werd afgekeurd voor positiebuitenspel van Stojanovic bij een schot van Mboyo in de eerdere fase.

Tot dan waren de Kerels baas boven baas geweest, in de eerste helft waren ze via Stojanovic na een knappe actie verdiend op voorsprong gekomen en had Mechelen bitter weinig laten zien en liep het meer verloren dan wat anders. 

Het omslagpunt

Maar de afgekeurde 2-0 (en de inbreng van Van Damme bij de koffie) had van Mechelen wel opnieuw een andere ploeg gemaakt. En plots ging het bijzonder snel. Vanzeir zette de punt van zijn schoen tegen een voorzet van Storm en 1-1.

Tien minuten later stond het zelfs al 1-3: Rob Schoofs dribbelde de verdediging van de Kerels helemaal zoek, Vanzeir plofte een bal staalhard via de lat tegen de touwen. Of hoe een wedstrijd in een kwartier helemaal kan keren ...

KV Kortrijk scoorde vanop de stip (opnieuw op aangeven van de VAR) nog de aansluitingstreffer, maar blijft met een desillusie rijker achter met een 1 op 12, Mechelen springt door de overwinning opnieuw naar een voorlopige gedeelde tweede plaats in de stand op een puntje van leider Standard. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws