Werkelijk alles ging via Eden: "Als je zo'n speler hebt, moet je hem ook gebruiken"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brussel
| 27 reacties

Eden Hazard is de enige onmisbare speler bij de Rode Duivels

Werkelijk alles ging via Eden: "Als je zo'n speler hebt, moet je hem ook gebruiken"
Foto: © photonews

Als er niet die flater was geweest, had Thibaut Courtois een heel rustige avond gehad. Behalve wat plukwerk had hij immers niets te doen. De Rode Duivels speelden een heel volwassen wedstrijd. Het was er amper aan te zien dat er vijf basisspelers ontbraken.

Uiteraard was er dus tevredenheid. Zeker bij de defensie, die wederom solide stond. "We hebben heel weinig weggegeven hé", grijnsde Toby Alderweireld. "Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben."

Nochtans waren de kansen schaars. "We zochten misschien iets te veel de directe oplossing in de eerste helft. In de tweede speelden we geduldiger, verstandiger. Ik weet dat de fans ons graag heel de wedstrijd zien vlammen, maar dat is onmogelijk hé."

Eden de onmisbare

Ondanks het onthoofde middenveld was er amper een verschil te zien. Een pluim voor jongens als Dendoncker, Tielemans, Thorgan Hazard en Castagne. "Die 'nieuwe' - we kennen elkaar nu wel al langer - jongens deden het heel goed. En het was niet dat dit een makkelijke tegenstander was. We deden het gewoon makkelijk lijken."

En dan was er nog Eden Hazard, speels zoals altijd. Maar o zo belangrijk. Alles liep over hem. Maar is dat dan ook niet de zwakte? De enige die niet gemist kan worden "Hij is er nu eenmaal", haalde Alderweireld de schouders op. "Dan moet je ook naar zijn kwaliteiten spelen. Als hij eens ontbreekt, zullen we het anders moeten doen. Maar als je zo'n speler hebt, moet je hem ook gebruiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties