Ex-speler van Club Brugge slachtoffer van racisme in de Premier League

Nils Wens
| 4 reacties
Ex-speler van Club Brugge slachtoffer van racisme in de Premier League
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De middenvelder verliet Club Brugge deze zomer om naar Engeland te gaan. Twee jaar geleden kocht Club Brugge hem voor 3 miljoen euro en deze zomer hebben ze hem verkocht voor 12 miljoen euro.

Nakamba is uitgegroeid tot één van de lievelingen bij de supporters van Aston Villa. Genoeg om een nummer van sommige fans te krijgen, maar het heeft een racistische connotatie. Het lied in kwestie ("McGinn's his master, his Dad's a Rasta") werd zaterdagmiddag gezongen tijdens de mooie overwinning van Aston Villa in Norwich (1-5). De beelden werden gedeeld op sociale media en een supportersvereniging bracht een verklaring waarin het gedrag van een minderheid werd veroordeeld. Ook de club werd geïnformeerd.

"Teleurgesteld om zo'n woorden te horen tegen Marvelous Nakamba. Het is beledigend en het hoort niet in een stadion of ergens anders. Racistische stereotypen zijn nooit aanvaardbaar. Het verbergen van de zogenaamde steun achter dergelijke woorden is verwerpelijk en wordt door alle fatsoenlijke aanhangers van Aston Villa veroordeeld. Wij zullen contact opnemen met de club over dit probleem en nauw met hen samenwerken om ervoor te zorgen dat het probleem snel wordt aangepakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties