kvkKV Kortrijk
chaCharleroi
Datum: 02/10/2021 16:15
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10

Invallers maken het verschil in erg intens duel tussen Kortrijk en Charleroi, met venijn in de absolute staart

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Kortrijk
| 8 reacties
Invallers maken het verschil in erg intens duel tussen Kortrijk en Charleroi, met venijn in de absolute staart
Foto: © photonews

KV Kortrijk en Charleroi openden de zaterdag op voetbalgebied met een nagelbijtertje in een verregend Guldensporenstadion. Wisselende kansen maakten zich meester in een duel op het scherpst van de snee, met heel veel intensiteit. En het venijn zat in de staart, alweer.

KV Kortrijk had na negen speeldagen 14 punten verzameld, Charleroi volgde op een schamel puntje. En dus konden beide ploegen met een overwinning voorlopig helemaal bovenaan aansluiten bij de topclubs van het moment. 

Intense wedstrijd

Luka Elsner kon daartoe opnieuw rekenen op Radovanovic en bracht hem dus opnieuw tussen de lijnen, waardoor Vandendriessche doorschoof naar het middenveld en Alioui naar de bank. Bij de bezoekers was Nicholson opnieuw fit en klaar voor de strijd met masker weliswaar.

De hele wedstrijd lang was het opletten geblazen, want gebeurde het niet de ene kant dan wel aan de overkant. In een intense en snelle wedstrijd toonde Morioka zich meermaals een modelploegmaat met splijtende passes, al zou het tot na de pauze duren voor Charleroi daar iets zou mee doen.

Koffi was in de eerste helft lange tijd dé man voor de Zebra's, door de nul op het bord te houden - al moest ook de lat een keertje soelaas bieden. Vanop de stip was hij na handspel van Tchatchoua wél verschalkt: Selemani met de 1-0 bij de rust.

Invallers van belang

In het snelle ritme, met vaak splijtende passes was het af en toe de wenkbrauwen fronsen bij een aantal momenten waarin het ene balverlies na het andere werd geleden, of toen een corner zo slecht werd uitgespeeld dat er uiteindelijk zelfs geen voorzet kwam.

Maar globaal gezien was het wel een aantrekkelijk schouwspel voor de fans in een nat en doorregend Guldensporenstadion. De inbreng van Gholizadeh bracht Charleroi opnieuw in de match: eerst was Nicholson afwerker van dienst, even later kon hij zelf bijna de 1-2 maken.

Elsner van zijn kant bracht dan maar Alioui in en ook die invaller zou meteen van zich laten spreken. Hij schilderde wat later een vrije trap enig mooi over het muurtje tegen de netten, om zo De Kerels opnieuw op voorsprong te brengen. 

Zat het venijn in de staart? Charleroi legde zich alvast niet zomaar neer bij de nederlaag en ging naarstig op zoek naar een nieuwe gelijkmaker. Nicholson en Van Cleemput kwamen er dichtbij, maar Ilic zat meermaals goed in weg.

En zo leek Kortrijk op weg naar de zege ... Tot een schot van alweer Gholizadeh in minuut 95 via een Kortrijkzaan voorbij Ilic afweek en zo alsnog de 2-2 op het bord kwam. Een punt waar beide ploegen weinig mee opschieten na een leuk duel.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
4 Dewaele Gilles 90' -
5 Sainsbury Trent 90' -
8 Palaversa Ante 90' -
10 Selemani Faïz 90' -
11 Fixelles Mathias 83' -
17 Gueye Pape Habib 70' -
26 Vandendriessche Kévin 90' -
29 Moreno Durán Marlos 90' -
30 D'Haene Kristof 90' -
31 Ilić Marko 90' -
66 Radovanović Aleksandar 90' -
  Bank G Beoordeel
Torp Victor -  
Alioui Rachid 20' -
6 Rougeaux Lucas -  
7 Mbayo Dylan -  
18 Kadri Abdelkahar 7'  
27 Jonckheere Michiel -  
28 Delle Joris -  
51 Ocansey Eric -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
3 Knežević Stefan   71' -
4 Van Cleemput Jules 90' -
6 Zorgane Adem 53' -
10 Nicholson ShamarA 90' -
12 Kayembe Joris 90' -
16 Koffi Hervé 90' -
21 Andreou Stelios   90' -
26 Ilaimaharitra Marco 90' -
38 Tchatchoua Jackson   90' -
44 Morioka Ryota A 90' -
70 Zaroury Anass 78' -
  Bank G Beoordeel
Desprez Didier -  
Bessile Loïc 19' -
8 Gholizadeh Ali 37' -
18 Bedia Chris -  
27 Fall Mamadou 12' -
30 Gillet Guillaume -  
31 Wasinski Martin -  
34 Benchaib Amine -  
70 Delfi Younes -  
Herbeleef KV Kortrijk - Charleroi

Vooraf