1-0
Datum: 20/11/2021 20:45
Speeldag: Speeldag 15

Standard boekt eerste zege in meer dan twee maanden dankzij own-goal Agbadou

Standard weet opnieuw wat winnen is. In het eigen Sclessin won het met veel moeite tegen Eupen.

Standard en Eupen wisten allebei al meer dan een maand niet meer wat winnen was. Vooral voor de thuisploeg leek de situatie meer en meer richting een drama te evolueren.

De Rouches begonnen echter niet met het gebruikelijke vuur. Op een vroege poging van Nkounkou na, was het allemaal wat slapjes van de kant van Standard. De bezoekers zetten er echter niet al te veel tegenover op enkele afstandsschoten na.

Nadat de wedstrijd even stil lag omdat de supporters van Eupen vuurwerk op het veld gegooid hadden, nam Standard toch de bovenhand. Maar Klauss kon niet scoren na een fantastische pass van Nkounkou en ook Amallah raakte niet voorbij Nurudeen.

Uiteindleijk hielp Eupen de thuisploeg een beetje. Een voorzet leek ongevaarlijk te worden maar Agbadou besloot om in de kleine rechthoek de bal terug richting zijn doelman te duwen met de borst. Hij raakte de bal echter te hard en Nurudeen kon niet voorkomen dat het net voor de rust 1-0 werd.

In de tweede helft wou Eupen snel op gelijke hoogte komen maar ze moesten rekening blijven houden met Standard. Amallah trapte van aan de rand van de 16 op de paal en Dussenne kon een vrije kopkans niet kadreren.

De meest bizarre fase van de wedstrijd viel in het slot te rapen. Keita sprong over een uitkomende Henkinet maar besloot daarna wel te vallen. Vergootte floot voor een penalty, de VAR floot hem terug en na het bekijken van de beelden kreeg Keita ook nog eens een geel karton onder zijn neus wegens een schwalbe.

Het was geen mooie wedstrijd maar Standard pakt wel de drie punten, de eerste keer onder Luka Elsner. Eupen zakt opnieuw wat verder weg in de stand na een ijzersterke seizoensstart.