Lierse Kempenzonen
andAnderlecht
Datum: 10/11/2022 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Stadion Oosterzonen

Anderlecht vermijdt bekerdrama na twintig (!) strafschoppen en beslissende van Verbruggen

Anderlecht vermijdt bekerdrama na twintig (!) strafschoppen en beslissende van Verbruggen
Foto: © photonews

"Laat de zon in je hart, geniet van het leven", klonk loeihard door de boxen tijdens de verlengingen. Lierke Plezierke haalde zijn hart op, want het had Anderlecht tegen de touwen. Maar in de strafschoppen haalde Anderlecht het na negen perfect getrapte strafschoppen en een misser van Libert.

Robin Veldman roteerde toch voor de bekermatch, al benadrukte hij vooraf wel het belang. Adrien Trebel mocht van bij de start eraan beginnen. Ook N'Diaye, Ait El Hadj en Stroeykens kregen een basisplaats. De kapiteinsband was voor Zeno Debast omdat Verbruggen in doel stond in plaats van Van Crombrugge. Wat een dagje voor de 18-jarige verdediger van paars-wit nadat hij ook zijn WK-selectie beet had. 

Scorende en uitdagende Silva

Het Lisp was voor de komst van de Brusselaars nog eens volgelopen en het kolkte voor de match. De sfeer stond op punt. Anderlecht begon wel scherp en versierde via Ait El Hadj enkele kansen, maar doelman De Smet stond pal. Na een dikke 20 minuten kreeg Anderlecht wel zijn voorsprong na een wel heel licht toegekende penalty. Het was misschien een duwtje op Amuzu, maar dan wel randje zestien.

© photonews

Silva zette hem proper om, maar daarna ging de Portugees wat uitdagen bij de fans van de thuisploeg. Onnodig en opjuttend. Was het karma of de foute positionering van Murillo? Maar drie minuten later stond het wel gelijk nadat Tabekou aan de tweede paal helemaal alleen mocht inkoppen. De rechtsachter van Anderlecht had er wel iets mee te zien, want hij stond - andermaal - te slapen.

Trebel uitmuntend

De bezoekers hielden wel het veldoverwicht en drukten. Daarbij was de rol van Trebel opmerkelijk. De middenvelder bleef fantastische ballen in de zestien droppen, maar zijn ploegmaats wisten er niet altijd weg mee. Tot Stroeykens uit de draai hen toch op voorsprong bracht na goed terugleggen van Silva met het hoofd. Het zal de Portugees deugd doen.

Trebel Adrien
© photonews

Maar we kunnen er niet omheen: deze Trebel heeft Anderlecht gemist. De Fransman zat overal tussen en verdeelde het spel. Balverlies lijdt hij ook amper en hij vindt telkens de oplossingen vooruit. Da's wat anders dan Diawara. En toch kreeg Anderlecht die derde goal maar niet tegen de netten. Ook in 1B lopen er ruige verdedigers rond en die blazen de lichtgewichten van Anderlecht veelal weg.

De tweede helft was eigenlijk meer voor Lierse, zeker nadat Trebel na 70 minuten het veld verliet. Vekemans maakte daarna al snel 2-2 en we kregen verlengingen. Pijnlijk, de RSCA Futures gingen immers wel winnen bij Lierse in 90 minuten. In die verlengingen was er weinig te zien, behalve een kans voor Silva. En dus werden het strafschoppen. De loterij! Anderlecht haalde het uiteindelijk na een thriller waarin 20 strafschoppen moesten genomen worden en er maar drie gemist werden. Verbruggen trapte de beslissende binnen.

Opstellingen

Lierse Kempenzonen Lierse Kempenzonen

  Speler G Beoordeel
De Schrijver Pieter 90' 8
Pupe Joedrick 90' 7.5
Raemaekers Toon   90' 7.5
Laes Brent 90' 7.5
Tabekou Serge  90' 6.5
De Schryver Guillaume 90' 6.5
Van Acker Thibaut 90' 7.5
Rocha Leonardo 90' 6
  Bank G Beoordeel
Brebels Sebastiaan -  
Libert Jarno -  
Gillekens Jordy -  
Vekemans Daan -  
Delanghe Maxime -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
5 N'Diaye Moussa 90' 5
16 Verbruggen Bart 90' 5
18 Ashimeru Majeed 90' 4
25 Trebel Adrien 75' 6.3
40 Amuzu Francis 75' 3.5
42 Delcroix Hannes   90' 5
46 Ait El Hadj Anouar 65' 6
52 Stroeykens Mario 64' 5
56 Debast Zeno 90' 4.3
62 Murillo Michael 90' 2
99 Soares Silva Fábio Daniel 90' 3.5
  Bank G Beoordeel
Leoni Theo 25' 6
9 Raman Benito 26' 4
11 Refaelov Lior 15' 3
21 Diawara Amadou 15' 2
27 Sadiki Noah -  
30 Van Crombrugge Hendrik -  
47 Lissens Lucas -  
59 Duranville Julien -  
Herbeleef Lierse Kempenzonen - Anderlecht

Vooraf