Antwerp - Charleroi

Gemiste strafschoppen, VAR-momenten, ...: Stormachtige topper tussen Antwerp en Charleroi had werkelijk alle ingrediënten

Redactie vanuit De Bosuil
| 139 reacties
Gemiste strafschoppen, VAR-momenten, ...: Stormachtige topper tussen Antwerp en Charleroi had werkelijk alle ingrediënten
Foto: © photonews

Op een winderige Bosuil kregen we zowaar op het veld nog een meer stormachtige wedstrijd dan 'Dennis' hard kon blazen. Met dank aan de VAR, gemiste strafschoppen en andere gekkigheden.

Bij de thuisploeg kwam Dino Arslanagic terug uit schorsing, terwijl ook De Sart en Rodrigues een basisplaats kregen - Juklerod, Benson en Defour waren de kinderen van de rekening. Bij Charleroi geen Bruno vanwege een blessure, ook Gholizadeh was er niet bij aan de aftrap.

Tweespitsensysteem

Karim Belhocine koos voor Kayembe en Nicholson in de plaats van de twee afwezigen en koos zo voor een tweespitsensysteem. "Geen aanpassing aan Antwerp, maar gewoon een keuze gezien de omstandigheden", aldus de coach van de Zebra's daarover vooraf.

Die omstandigheden waren in ieder geval niet makkelijk te noemen, want het waaide hard op de Bosuil en dat maakte voetballen op sommige momenten moeilijker dan je misschien wel zou denken op het eerste zicht. 

Antwerp kwam snel op voorsprong, met dank aan de VAR. Mbokani stond namelijk géén buitenspel toen hij Penneteau op zijn weg vond, waardoor de rebound van Rodrigues als een geldig doelpunt kon worden afgevinkt.

VAR-tussenkomsten, gemiste strafschoppen, ...

De bezoekers kregen in die eerste helft een dubieuze strafschop na een tussenkomst van Bolat op Willems, maar Morioka pakte het cadeautje niet uit en trapte te zwak richting Bolat: ruststand 1-0 op die manier, maar de bezoekers waren wel steeds beter in de match aan het komen.

Op dat elan gingen ze na de koffie door. Nicholson maakte er snel 1-1 van, Rezaei, Nicholson en later ook Gholizadeh misten een aantal opgelegde kansen om de bezoekers zelfs op voorsprong te brengen. Aan de overkant kreeg Antwerp ook een elfmeter: Bram Van Driessche negeerde zijn VAR en behield zijn beslissing. Ook Mbokani pakte het cadeautje echter niet uit en besloot te zwak op Penneteau.

En zo kon het tot op het laatste moment eigenlijk alle kanten op. Antwerp probeerde opnieuw grip te krijgen op de match, Charleroi met omschakelingsmomenten de wind te verschalken. Dat lukte niet en dus bleven beide teams met een puntje achter, waardoor ze ook dicht bij elkaar in de stand blijven staan. 

Goals

1
1

Balbezit

48
52

Aanvallen

72
75

Gevaarlijke aanvallen

30
43

Schoten op doel

1
3

Schoten naast/over doel

1
4

Hoekschoppen

6
10

Buitenspel

1
0

Fouten

10
17

Vrije trappen

17
11

Doeltrappen

8
5

Inworpen

33
34
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws