Analyse (Bang) aftellen naar 1 februari

Fabian Morren
| 162 reacties
(Bang) aftellen naar 1 februari
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Donderdag is het weer zover: sluiting van de transfermarkt. Twee keer per jaar houden veel trainers hun adem in. Dat hun sterkhouder toch maar niet op de valreep zal vertrekken. Wie moet vrezen en wat mogen we donderdag nog verwachten?

De hamvraag aan de Gaverbeek: blijft Junior Malanda? De jonge, bijzonder talentvolle middenvelder heeft een flink aandeel in de huidige tweede plaats van Zulte Waregem. Terwijl coach Francky Dury zijn adem inhoudt, lopen de onderhandelingen met Fulham. Malanda houdt zelf al enkele weken de lippen stijf op mekaar. Hunkerend naar een Engelse transfer weet hij maar al te goed dat het nu beter is om geen uitspraken te doen. Zulte Waregem hoopt met Fulham een constructie op te zetten dat de middenvelder nog tot het einde van het seizoen in België blijft. Het antwoord krijgen we ten laatste in de nacht van donderdag op vrijdag.

Drukte bij Standard
Er is nog veel transferbedrijvigheid bij Standard. Met de Roemeen George Tucudean werd nog geen overeenkomst bereikt. Er wordt wel nog verder onderhandeld. De geruchten rond Laurent Cimant blijven hardnekkig. Maar na het vertrek van Goreux en Pocognoli kan voorzitter Roland Duchâtelet het nauwelijks maken om ook een derde verdediger te laten gaan. Ciman staat in de belangstelling van het Franse Valenciennes. Jelle Van Damme herhaalde afgelopen weekend dat hij zeker bij Standard blijft. Desalniettemin is de liefde tussen de club en hem flink bekoeld. Een transfer zal echter niet meer voor deze maand zijn.

Club Brugge deed al een behoorlijke inspanning op de transfermarkt. Met het aantrekken van Adu, Duarte, Gudjohnsen en De Bock waren de verwachtingen hooggespannen. Ingelost werden ze evenwel nog niet. De prestatie tegen AA Gent was ondermaats. Club heeft zijn huiswerk in principe klaar voor januari. Een nieuwe doelman wordt deze maand niet aangetrokken. Pas volgend seizoen zal blauw-zwart daar werk van maken. 

De creatieve middenvelder van Fernandez
AA Gent-trainer Victor Fernandez hoopt intussen op Jorge Lopez. De Spaanse middenvelder kreeg een contractvoorstel van de Buffalo's aangeboden. Verwacht wordt dat hij eerstdaags zal antwoorden. Fernandez wil er graag nog een creatieve middenvelder bij. Net als bij AA Gent was er ook bij Anderlecht behoorlijk wat activiteit op de transfermarkt. Mogelijk legt paars-wit ook Andy Najar onder contract. De Hondurese vleugelaanvaller van DC United is momenteel op proef in het Astridpark en valt in de smaak.

RC Genk liet weten geen inkomende transfers meer te zullen doen. Enkel jongeren als Jordy Croux kunnen nog uitgeleend worden om meer aan spelen toe te komen. Zo wordt Leandro Trossard uitgeleend aan tweedeklasser Lommel. Ook de meeste andere clubs, zoals Beerschot, KV Mechelen en Lierse lijken hun huiswerk klaar te hebben. 

Die ene verrassing
Maar toch: of het nu 31 augustus of 31 januari is… op de laatste dag van de transfermarkt gebeurt er àltijd wel iets waar 90 procent van de voetbalwereld versteld van staat. Alleen al daarom is de laatste dag van de transfermarkt als voetballiefhebber een must om te volgen. En dat kan, zelfs op de voet: onze redactie zet donderdag alle middelen in om u als eerste op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen en transfers, tot na middernacht. (FM)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties