🎥 PSV, Liverpool en Bayern met belangrijke driepunters, Nainggolan aan het kanon

Hannes Van Gael Bart Somers Aernout Van Lindt
Hannes Van Gael, Bart Somers en Aernout Van Lindt

Niet enkel in België staan belangrijke duels op het programma op zondag, dat is ook zo in diverse andere Europese toplanden. Wij gidsen u de hele dag doorheen de resultaten.

Engeland

In Engeland speelde de top-2 een belangrijk duel. Manchester City kon met een overwinning bij Crystal Palace alvast de druk verhogen.

Kevin De Bruyne deed met een knappe assist meteen van zich spreken en zorgde zo voor de belangrijke 0-1. Sterling maakte er daarna nog 0-2 van op het uur.

Ex-Anderlechtspeler Luka Milivojević milderde in minuut 81 nog tot 1-2, maar vlak voor affluiten zorgde Gabriel Jesus voor de 1-3 eindstand. De Bruyne was opnieuw de aangever van dienst.

Liverpool deed wat het moest doen, de punten thuishouden tegen Chelsea. Mané en Salah beslisten de wedstrijd in de 51ste en 53ste minuut.

Nederland

PSV speelde een belangrijke wedstrijd in eigen huis tegen De Graafschap en had het lange tijd niet onder de markt tegen de bezoekers.

Burgzorg had de bezoekers op voorsprong gebracht, pas in de tweede helft konden Bergwijn en de Jong nog voor de 2-1 overwinning zorgen. Anderlecht-target Isak miste een strafschop in Willem II - PEC Zwolle (2-0). Utrecht en Vitesse speelden 0-0 gelijk.

Spanje

Valladolid en Getafe openden de voetbalnamiddag met een erg boeiend duel en een 2-2 einduitslag. Daarmee schieten beide teams niet te veel op. Bilbao won een doelpuntenfestival van Rayo Vallecano.

Ook Real Sociedad en Eibar, 2 Baskische middenmoters, deelden de punten. 1-1 werd het na goals van Juanmi in de openingsminuut en Joan Jordan in de slotfase.

Italië

Torino en Cagliari trapten de zondagnamiddag op gang met een 1-1 gelijkspel. Pavoletti maakte de openingstreffer van Zaza ongedaan.

In de stadsderby in Genua haalde het Sampdoria van Dennis Praet het met 2-0 van Genoa. Onze landgenoot speelde een onopvallende doch degelijke wedstrijd.

Fiorentina en Bologna speelden 0-0 gelijk. Kevin Mirallas mocht bij de thuisploeg na 56 minuten invallen. het duel tussen Sassuolo en Parma eindigde eveneens op een brilscore.

Door de zege van Napoli moet Juventus nog een weekje langer wachten om de titel te vieren. Bovendien werd tegenstander Chievo door de 1-3 nederlaag veroordeeld tot de Serie B.

Frosinone - Inter was de laatste wedstrijd van zondagavond en daarin speelde Radja Nainggolan een hoofdrol. Onze landgenoot kopte de 1-0 tegen de touwen en niet veel later dikte Perisic de score aan vanop de stip. Cassata maakte het nog even spannend, tot Vecino in minuut 92 voor de 1-3 eindstand tekende.

Duitsland

In Duitsland deed Bayern wat het moest doen op bezoek bij Düsseldorf, waar Benito Raman in de basis begon en Lukebakio op de bank. Kingsley Coman zorgde in de 1ste helft al voor de 0-2. Gnabry en Goretzka scoorden ook nog voor de bezoekers. Lukebakio, ingevallen in de 68ste minuut, zette in de slotminuten voor de thuisploeg een strafschop om. 1-4 was de stand bij het laatste fluitsignaal.

Laagvlieger Augsburg deed een bijzonder goede zaak in de degradatiestrijd door op het veld van Frankfurt, het nummer vier in de Bundesliga, met 1-3 te gaan winnen. De thuisploeg speelde wel bijna de volledige tweede helft met een mannetje minder na rood voor Fernandes.

14/04/2019 15:05Crystal Palace - Manchester City1-3
14/04/2019 17:30Liverpool FC - Chelsea2-0