België kan het zesde land ooit worden met het maximum van de punten en is nu eerste reekshoofd voor EURO 2020
Arjen T'Sjoen
| 9 reacties

België kan als zesde land ooit 30/30 pakken in de poules

België kan het zesde land ooit worden met het maximum van de punten en is nu eerste reekshoofd voor EURO 2020

De Rode Duivels zijn bezig aan een indrukwekkende kwalificatiecampagne. In november kan België het zesde land ooit worden dat 30 op 30 pakt in de poules.

In de groep met Rusland, San Marino, Schotland, Cyprus en Kazachstan gaat het wel erg makkelijk voor de Rode Duivels. Met 18 op 18 staan ze makkelijk aan kop van de poule en er wordt stilaan al gedroomd van de mythische 30 op 30. Enkel Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland slaagden daar eerder al in.

Mocht België (19-1) in staat zijn om dat resultaat te behalen is de kans groot dat ze het eerste reekshoofd worden op het EK. Enkel Spanje (17-3), Engeland en Italië (18-3) hebben ook nog het maximum van de punten, maar scoorden minder en kregen al meer doelpunten tegen. 

(De resultaten van de Rode Duivels tegen het zwakke broertje San Marino zullen wel nog geschrapt worden. Er zijn namelijk heel wat poules met 5 landen - zoals dat bij Engeland en Spanje het geval is - en dat moet dus nog in evenwicht gebracht worden. Het doelsaldo zal dus op het einde nog wijzigen) 

Indeling EK

Op dit moment zijn België, Duitsland, Spanje, Engeland, Nederland en Rusland de eerste reekshoofden voor het EK. De landen zullen ingedeeld worden in zes groepen van vier, waarbij de eerste twee en de vier beste derdes zich zullen kwalificeren voor de achtste finales. De gastlanden Rusland, Azerbeidzjan, Italië, Engeland, Duitsland, Spanje, Roemenië Schotland, Nederland, Ierland, Hongarije en Denemarken zullen in twee van de drie matchen thuisvoordeel krijgen, als ze zich plaatsen uiteraard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties