cluClub Brugge
kvkKV Kortrijk
1-0
2-0
Datum: 15/10/2021 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11

Vormer bewijst zijn waarde nog eens voor Club met twee doelpunten tegen Kortrijk, 'Joske' Izquierdo maakt eerste minuten

Jelle Heyman
| 183 reacties
Vormer bewijst zijn waarde nog eens voor Club met twee doelpunten tegen Kortrijk, 'Joske' Izquierdo maakt eerste minuten
Foto: © photonews

Club Brugge heeft de openingswedstrijd van de 11e speeldag zonder al te veel moeite gewonnen van KV Kortrijk. Veel lachende gezichten bij de thuisploeg want Ruud Vormer kon twee keer scoren, Lang gaf een fraaie assist en Izquierdo maakte zijn comeback. KV Kortrijk miste vooral scherpte voor doel.

In Zuid-Amerika gingen de WK-kwalificatiewedstrijden wat langer door dan in Europa waardoor Clement niet op Eder Balanta kon rekenen. Een uitstekende kans dus voor Ruud Vormer om zich opnieuw te laten gelden in de basiself van Club Brugge.

Ondanks een sterk begin van KV Kortrijk lukte het de bezoekers niet om Mignolet echt te bedreigen. De laatste pass kwam er vaak niet uit.

Club Brugge nam na een kwartier over maar scoren lukte hen ook niet. Vormer en Lang kregen de bal niet voorbij de Kortrijkse verdediging en een goed keepende Ilic.

Vormer
Bruges
Brugge

Nadat eerst Radovanovic al geel had gekregen, kreeg ook Sainsbury na een halfuur al een geel karton achter zijn naam en stonden de twee centrale verdedigers bij Kortrijk al op scherp. Tot overmaat van ramp voor Kortrijk trapt Vormer (zeer fraai) een de vrije trap volgend op de gele kaart van Sainsbury rechtstreeks in doel.

De ontlading bij de kapitein was groot nadat hij voor het eerst in een maand opnieuw in de basis mocht starten voor Club Brugge. Vormer liep meteen naar de bank en vloog in de armen van zijn landgenoot Bas Dost. Ook Clement nodigde zichzelf uit bij de omarming voor de Brugse bank.

Vormer Ruud - Dost Bas
© photonews

Alsof het Nederlandse feestje nog niet compleet was, zorgde Vormer op assist van Noa Lang voor de 2-0. De kersverse Nederlandse international zette Vormer met een subtiel passje voor doel en de kapitein gleed de bal voorbij Ilic in doel.

Belhocine probeerde wel in te grijpen met de inbreng van Badamosi en Torp Overgaard maar het lukte KVK gedurende de hele wedstrijd niet om een schot tussen de palen te trappen. Zelfs 1 tegen 1 met Mignolet lukte het Mbayo nog om naast het kader te trappen.

Even was er nog een heet standje toen Vanaken het moeilijk maakte voor Mechele en die op zijn beurt de hete aardappel richting Mignolet doorschoof, maar Mignolet kon erger voorkomen.

Bruges 
Brugge

Na 70 minuten besloot Clement om wat wissels door te voeren in het oog op de wedstrijd tegen Manchester City. Vanaken en De Ketelaere mochten gaan rusten en onder luid gejuich van het ganse Jan Breydelstadion mocht ook Izquierdo 10 minuten later nog invallen.

Een ziekenhuisbal van Mechele en een slenterende Nsoki zorgen er nog bijna voor dat Kortrijk kan scoren maar de verdediger kan nog net voorkomen dat Badamosi de bal tussen de palen kan trappen.

Club Brugge springt met de zege opnieuw naar de leiding in 1A en tankt vertrouwen voor de confrontatie met Manchester City, al zal het achteraan wel wat secuurder moeten. Kortrijk blijft voorlopig nog achtste.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge
  Speler G Beoordeel
4 Nsoki Stanley 90' -
10 Lang Noa A 79' -
11 Maouassa Faitout 69' -
19 Sowah Kamal 90' -
20 Vanaken Hans 70' -
25 Vormer Ruud ⚽ ⚽ 90' -
26 Rits Mats 90' -
44 Mechele Brandon 90' -
77 Mata Clinton 90' -
88 Mignolet Simon 90' -
90 De Ketelaere Charles   70' -
  Bank G Beoordeel
Izquierdo Mena José Heriberto 11' -
2 Sobol Eduard   21' -
5 Hendry Jack -  
18 Ricca Federico -  
29 Dost Bas   20' -
32 Nusa Antonio -  
33 Shinton Nick -  
72 Mbamba Noah 20' -
91 Lammens Senne -  
KV Kortrijk KV Kortrijk
  Speler G Beoordeel
4 Dewaele Gilles   90' -
5 Sainsbury Trent   90' -
8 Palaversa Ante 90' -
10 Selemani Faïz   90' -
11 Fixelles Mathias 58' -
17 Gueye Pape Habib 58' -
26 Vandendriessche Kévin 90' -
29 Moreno Durán Marlos   85' -
30 D'Haene Kristof 90' -
31 Ilić Marko 90' -
66 Radovanović Aleksandar   90' -
  Bank G Beoordeel
Messaoudi Billel -  
Torp Victor 32' -
7 Mbayo Dylan 5'  
16 Deman Maxim -  
18 Kadri Abdelkahar -  
19 Badamosi Mohamed 32' -
20 Sissoko Sambou -  
27 Jonckheere Michiel -  
28 Delle Joris -  
51 Ocansey Eric -  
Herbeleef Club Brugge - KV Kortrijk

Vooraf