Datum: 13/02/2022 13:30
Speeldag: Speeldag 27

Racing Genk boekt tegen Standard 3e thuisoverwinning op rij maar PO1 is nog zeer veraf

Racing Genk heeft zondagmiddag eenvoudig afgerekend met Standard. Na 90 minuten stond het 2-0 via Bongonda en Onuachu.

Dominant RC Genk

Bij Racing Genk kwam Hrosovsky op het veld voor de geschorste Bryan Heynen. Voorin koos Storck opnieuw voor het trio Bongonda-Onuachu-Ito. Elsner begon met dezelfde elf als tegen Cercle Brugge.

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong dankzij een kopslag van Onuachu maar de grensrechter oordeelde dat de Nigeraan buitenspel stond. Na een (opnieuw veel te lange) VAR-check werd het buitenspel bevestigd.

Genk bleef echter druk zetten op de helft van Standard, dat duidelijk naar Limburg was getrokken om vanuit de omschakeling Genk proberen pijn te doen. Het leverde Genk echter niet al te veel grote kansen op. Trésor kreeg een uitgelezen schietkans maar besloot hoog over.

Dan toch nog 1-0

Op slag van rust lukte het Genk wel om op voorsprong te komen. Anders dan Standard zette Racing Genk wel hoog druk op de helft van de tegenstander en veroverde het de bal. Thorstvedt legde opzij richting Trésor die de dieplopende Bongonda bediende. De gelegenheidskapitein twijfelde niet om Racing Genk op voorsprong te trappen.

Geklungel achterin

De tweede helft begon bijna quasi identiek dan de eerste maar ditmaal kon een zwevende Onuachu zijn hoofd net niet tegen een voorzet zetten. In de daaropvolgende minuten werd Standard beter en beter maar toch viel het doelpunt aan de overkant toen een klungelende Sissako de bal verloor aan Onuachu die Bodart omspeelde en de 2-0 in doel legde.

Na de tweede treffer bloedde de wedstrijd al snel dood. Onuachu liet het na om een mogelijke derde te maken maar vijf minuten voor tijd kreeg ook de ingevallen Dragus nog een grote kans. Hij stuitte op de uitgestoken hand van Maarten Vandevoordt.

Genk pakt zo voor de derde keer op rij de zege in het eigen stadion, al zal vooral de verliespartij tegen OHL van afgelopen week er nog altijd voor zorgen dat PO1 halen een loodzware opdracht wordt. Bij Standard zijn ze blij dat de ploegen achter hen (Eupen, Zulte Waregem, Oostende en Seraing) ook puntenloos uit het weekend komen.