Charleroi wil Gent achterna en denkt aan nieuwe voetbaltempel

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 10 reacties
Charleroi wil Gent achterna en denkt aan nieuwe voetbaltempel

Eerder deze week maakte de KBVB haar plannen bekend om het Koning Boudewijnstadion helemaal te renoveren en om te dopen in de Golden Generation Arena. Ook Charleroi drukt nu de wens uit om een nieuw stadion te bouwen.

Misschien zetten de plannen omtrent de Golden Generation Arena wel een domino-effect in werking. Mehdi Bayat is alvast de eerste die met stadionplannen komt bij zijn club.

"Ik heb er een goed oog in dat we dat kunnen realiseren in 2023", zei Mehdi Bayat in Het Laatste Nieuws. "Misschien zelfs vroeger. Stad en overheid willen meewerken aan die timing."

Ghelamco Arena

"Charleroi staat vandaag waar AA Gent stond voor de Ghelamco Arena", aldus de grote man bij de Carolo's. Zelfde toeschouwersaantal, soortgelijke infrastructuur. Gent is in een andere context gekomen dankzij hun nieuw stadion."

"Ze beenden Racing Genk bij en kietelden zelfs even Club Brugge. Als ik met Charleroi de volgende stap wil zetten, moet ik naar een nieuw stadion."

Charleroi speelt al een eeuwigheid in het Stade du Pays. Tijdens Euro 2000 bedroeg de capaciteit zo'n 30.000 plaatsen. Daarna werden er flink wat aanpassingen verricht, zodat er nu nog plaats is voor 15.000 toeschouwers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties