Krijgt Beerschot een nieuw stadion of niet? Dit jaar valt de beslissing
Sam Milde
| 77 reacties

2021 wordt een cruciaal jaar in het stadiondossier van de Mannekes

Krijgt Beerschot een nieuw stadion of niet? Dit jaar valt de beslissing
Foto: © photonews

Eind 2021, tegen dan moet de beslissing gevallen zijn in het stadiondossier van Beerschot. Momenteel liggen er nog steeds twee pistes op tafel: de concessie van het Olympisch Stadion verlengen, gepaard met een grondige renovatie, of de verhuis naar een gloednieuw stadion op Petroleum-Zuid.

In een infomoment met het officiële supportersorgaan Beerschot AktieKomiteit (BAK) stonden bestuursleden Jan Van Winckel en Gunther Dieltjens de Beerschot-aanhang te woord over het stadiondossier. Zij bevestigden dat de bouw van een nieuw stadion op Petroleum-Zuid nog steeds hun voorkeur draagt maar daarvoor moet de club wel tot een akkoord komen met de stad Antwerpen. Om te beginnen laat Beerschot tegen eind augustus het financieel kostenplaatje berekenen door een studiedienst. Pas daarna kijken ze naar de volgende stap meldt Gazet Van Antwerpen.

Plan B

De knoop zal definitief doorgehakt moeten worden in de tweede helft van 2021 omdat de concessie van het Olympsich Stadion afloopt. Naast de verhuis naar een nieuw stadion is een verlenging van de concessie samen met een grondige renovatie van het huidige stadion ook nog steeds een optie al zou die wel "vele miljoenen" kosten. 

Beerschot hoopt om tegen 2026/27 in het nieuwe stadion te spelen. De beslissingen die dit jaar genomen zullen worden gaan daar bepalend voor zijn. 

Trainingscomplex

De club heeft ook nog plannen om te investeren in hun trainingscomplex aan het Universiteitsplein. Ze zouden de huur er willen verlengen en er een gloednieuw complex van vijf velden willen neerzetten. Ook dat project zou miljoenen kosten. De plannen ervoor zijn uitgetekend en de werken zouden in de tweede helft van volgend seizoen kunnen beginnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties