Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Luminus Arena
Lokeren wint tumultueuze topper
Robby Morren

Lokeren heeft zondag een tumultueuze topper tegen Racing Genk gewonnen en nestelt zich zo opnieuw in de top zes. De bezoekers klommen al snel op voorsprong dankzij Dutra, Vanaken maakte er met een discutabele goal 0- 2 van. Ref Lardot eiste een hoofdrol op.

Robby Morren en Sander De Graeve in Genk

Een pak geblesseerden bij KRC Genk maar het goede nieuws was dat Thomas Buffel toch tijdig fit geraakte. Hij begon aan de partij, net als Ayub die ook al tegen KV Mechelen mocht starten. Bij Lokeren behield Peter Maes het vertrouwen in de elf die woensdag Waasland-Beveren uitschakelden in de Beker. Dat betekent dat Harbaoui en Taravel opnieuw op de bank begonnen.

Dutra bekroont sterke start met goal

De Genkse defensie moest zich na tien minuten al eens goed in de ogen wrijven. Met een 0-1 achterstand kwamen de Limburgers nog goed weg. Na vijf minuten al dook De Pauw alleen voor Van Hout op maar de doelman maakte zich goed breed. Minuten later bokste Lokeren een nieuwe goede aanval in elkaar: Patosi zette voor, Dutra kopte overhoeks binnen. (0-1)

Vossen mist strafschop

Na een kwartier liet Genk dé kans liggen om de bordjes weer in evenwicht te brengen. Odoi raakte de bal met de hand in de zestien. Strafschop, oordeelde ref Lardot. Jelle Vossen trapte veel te zwak, Copa kon makkelijk redden tot grote vreugde van de Lokerse bank.

Die misser bezorgde Genk toch wel een mentale tik en Lokeren een boost. Het waren dan ook de troepen van Peter Maes die de betere kansen bij elkaar voetbalden tegen een bijzonder zwak acterende Genkse defensie. Van Hout redde nog een poging van Vanaken en de rebound van Patosi.

Lardot verliest de controle compleet

De 0-2 kwam er dan toch na dik een halfuur. Een doelpunt waar nog veel over nagekaart zal worden. De Pauw ging duidelijk aan het truitje hangen van Koulibaly die geblesseerd bleef liggen. Ref Lardot liet echter begaan, Lokeren trapte de bal niet buiten en De Pauw speelde in op Dutra, Vanaken legde de assist in het lege doel. 0-2 en commotie op het veld. De frustratie in het Genkse kamp was bijzonder groot en bij directeur Degraen kon er een cynisch applausje af.

Rood Patosi

Terwijl Dutra nog een uitgelezen kans liet liggen op de 0-3, moest Lokeren in het slot van de eerste helft nog verder met tien. Patosi talmde te lang bij het nemen van een hoekschop en kreeg een tweede gele kaart. Verhitte toestanden op en naast het veld waren het gevolg.

De tweede helft begon zonder Peter Maes, die zich te fel had laten meeslepen na de rode kaart van Patosi. De scheidsrechter kreeg een briesend fluitconcert over zich heen tot hij het veld opnieuw betrad. Tegen tien man en met een 0-2 achterstand gooide Genk alles naar voor maar het was allemaal te onzuiver. Buiten een prima knal van Gorius leverde het veel te weinig doelgevaar op.

De bal wilde er niet in voor de bekerwinnaar. Twintig minuten voor tijd wist Vossen Copa dan toch te verschalken met een kopbal maar Maric kon de bal nog net voor de lijn keren. Wat later trapte Kumordzi vanop een vijftal meter nog over en Vossen kopte in de handen van Copa.

Lokeren knoopt na nederlagen tegen Club Brugge en Bergen opnieuw aan met een belangrijke zege en sluipt de top zes weer binnen. Genk speelde ondermaats en laat de kans liggen om de derde plaats te pakken.