Reactie Buffel: "Hopelijk breken de jonge gasten door"

Robby Morren
Robby Morren
| 36 reacties
Buffel: "Hopelijk breken de jonge gasten door"
Foto: © SC

Genk pakte in de competitie amper 3 op 12. Bovendien zijn heel wat spelers out met blessures. Thomas Buffel hoopt dat de jongeren hun kans zullen pakken tijdens de komende weken.

Door Robby Morren

"We kwamen al snel 0-1 achter en dan werden we daarna koud gepakt op de counter. Dan weet je dat het moeilijk wordt tegen een ploeg als Lokeren. We mochten nog een helft tegen tien man voetballen. We probeerden veel druk naar voor te zetten maar het doelpunt viel niet en dan kan je ook niet winnen", analyseerde Buffel.

De tweede goal lokte heel wat discussie uit op en naast het veld. "Ik weet niet of het een fout was op Koulibaly, ik weet niet of de scheidsrechter het spel had moeten stilliggen maar zelfs dan nog hadden wij daar beter op moeten verdedigen."

Genk liet de kans liggen om de derde plaats te pakken. "We zijn niet bezig met onze concurrenten", zegt Buffel. "We moeten de komende weken hard werken om ons weer wat steviger in het zadel te werken. Tegen Lokeren ontbrak de efficiëntie."

Blij met goede reeks

De blessurelast blijft maar toenemen in Limburg nu ook Koulibaly out is. "Anderen zullen kansen krijgen. Hopelijk zullen die jonge gasten verder ontwikkelen en doorbreken."

Volgende week staat Genk voor de zware verplaatsing naar leider Standard. "Alle matchen zijn belangrijk. het is goed dat wij een een goede reeks hebben neergezet waardoor we nu nog op een redelijke plaats staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties