Reactie Patosi tussen dansen en rood: "Ik was zo, zo kwaad"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Patosi tussen dansen en rood: "Ik was zo, zo kwaad"
Foto: © SC

Ayanda Patosi speelde een uitstekende eerste helft tegen Racing Genk. Hij gaf de assist voor de openingstreffer van Dutra met een knappe actie. Daarna vloog hij echter van het veld na vermeend tijd rekken bij een corner.

Sander De Graeve in Genk

Het was eigenlijk de assistent die aangaf dat Patosi de bal opnieuw moest leggen. "De bal lag volgens mij binnen, maar de assistent liet me hem toch verleggen. Ik doe dat en dan komt die ref me rood geven. Man ik was zo kwaad", aldus de intussen gekalmeerde Zuid-Afrikaan.

"Waarom zou ik daar ook gaan tijdrekken? Het was de 45e minuut. Na die corner was het sowieso affluiten." Zo kwam een vroegtijdig einde aan een speciale match voor de Zuid-Afrikaan. "Het was een speciale dag voor me, een speciale dag voor alle Zuid-Afrikanen."

"Mandela is als een vader voor me"

"Het was een droevige dag wanneer hij stierf, maar we hadden het zien aankomen. Hij was al 95 en vocht tegen een Ziekte. Hij maakte echt het land beter en vooral voor de zwarte Zuid-Afrikanen deed hij veel. Ik zie hem als een vader."

Patosi eerde de overleden nationale held met een dansje, samen met Junior Dutra. "Ik leerde Junior de Mandela-dans aan vlak voor de. Hoe die dans gaat? Zoek het maar eens op op YouTube."

U vraagt, wij draaien. Dit is de dans waar Ayanda Patosi het over had. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele seconden in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties