Start Gerkens ook tegen Lokeren? "Blij met steun van de supporters"

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
Start Gerkens ook tegen Lokeren? "Blij met steun van de supporters"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door de vele blessures komt Pieter Gerkens nadrukkelijker in beeld bij Racing Genk. In een gesprek met Voetbalkrant.com vertelt talentvolle middenvelder dat hij blij is met de kansen die hij krijgt. Bovendien wordt hij uitstekend opgevangen in de groep.

Robby Morren in Genk

"Ik ben tevreden. Ik had verwacht dat ik het moeilijker zou gehad hebben in de wedstrijd tegen KV Mechelen, maar het ging eigenlijk heel goed", lacht de nog maar 18-jarige Bilzenaar. Of hij ook tegen Lokeren zal spelen? "Dat weet ik niet, daar heeft de coach nog niets over gezegd."

Gerkens is niet enkel blij met zijn prestatie maar ook met de manier waarop hij door zijn ploegmaats wordt opgevangen. "Ik heb tijdens de wedstrijd veel hulp gekregen van spelers als Hyland, Vossen en Gorius. Ik krijg veel steun."

"Er zijn geen groepjes in de kleedkamer, het is één hechte groep"

De middenvelder mocht ook al ervaren dat de sfeer in de Genkse kleedkamer uitstekend is. "Ik had natuurlijk wel een beetje schrik in het begin maar er is echt een hechte band in de kleedkamer. Ik had verwacht dat er wel wat groepjes zouden zijn maar dat is helemaal niet zo. Het is één grote groep en iedereen gaat met iedereen om."

Realistisch

Genk krijgt af te rekenen met heel wat blessureleed en daardoor krijgt de jongeling zijn kans al sneller dan verwacht. Toch blijft hij realistisch. "Als iedereen terugkeert uit blessure, dan zal ik weer minder minuten krijgen. Ondertussen is het wel mooi voor mij en kan ik me tonen aan de coach en de supporters."

De supporters sluiten Gerkens alvast in de armen. "Dat merk ik wel, ja. Ik krijg veel steun op sociale media en dat doet natuurlijk deugd." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties