Reactie Dutra: "Ik begreep Maes niet en omgekeerd"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Dutra: "Ik begreep Maes niet en omgekeerd"
Foto: © SC

Junior Dutra was één van de uitblinkers bij de knappe 0-2 zege van Lokeren op bezoek bij Racing Genk. Hij scoorde én gaf een assist. Zijn prestatie in de punt stond in schril contrast met wat hij in het begin van het seizoen, als invaller op de flank, liet zien.

Sander De Graeve in Genk

De wedstrijd in Genk was er één met veel stof tot discussie. "Het was echt een gekke match, ik weet nog steeds niet waarom Patosi daar die rode kaart kreeg. Het belangrijkste is echter de overwinning, we staan nu opnieuw zesde. Dat is ons doel, in die Play-off I staan aan het eind van de competitie."

Bij de goal van Vanaken, op aangeven van Dutra, was er ook veel ophef. "Ze riepen iets van fair-play, maar toen wist ik niet waarom. Alles ging zo snel, het was ook geen fout. Ik heb dus niet achterom gekeken en de counter opgezet. Als die ruimte voor je ligt ga je door, het is een normale, geldige goal."

"Ik begreep Maes niet en hij mij niet"

Dutra scoorde de openingstreffer en danste de Mandela-dans met Zuid-Afrikaan Patosi, die de assist gaf. "Patosi vroeg me om dat te doen wanneer ik of hij zou scoren. We hadden er niet veel op getraind, maar ik ben blij dat ik dit kon doen om hem te eren. Hij was zo'n geweldige man. Ik heb veel respect voor hem."

Dutra bloeit helemaal open en houdt de nukkige Harbaoui op de bank. "In het begin had ik een moeilijke periode, ik begreep de coach niet en hij begreep mij niet. Nu gaat het veel beter. Toen ik niet speelde zorgde ik ook niet voor problemen."

"Mijn plaats is de negen of de tien"

Nu speelt hij ook op zijn favoriete positie. "Dat is mijn plaats, de negen of de tien." Vroeger werd hij vaak op de flank uitgespeeld. "Ik deed dat om het team te helpen, maar nu kan ik de acties maken die ik wil maken, dichter bij de goal."

Opvallend, telkens wanneer Dutra start, scoort de Braziliaan ook. "Dat moet je tegen Peter Maes zeggen, niet tegen mij (lacht). Neen, ik werk gewoon op training, ik ben niet iemand die zaagt in de kranten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties