Europese kampioen verliest in Kopenhagen

Joey Gastmans
| 0 reacties
Europese kampioen verliest in Kopenhagen
Foto: © SC

Europees kampioen Griekenland verloor op het veld van Denemarken met 1-0. Beide ploegen kunnen zich nog kwalificeren voor de barrages maar moeten dan wel hopen op een misstap van de Turken in Albanië. Oekraïne was al zeker van de groepswinst in groep twee.
 
Griekenland begon sterk aan de partij. Giannakopoulos glipte door de buitenspelval maar kreeg de bal niet voorbij doelman Sørensen. Denemarken kwam in de wedstrijd en wist via Rommedahl een kans af te dwingen. Hij verraste met een afstandsschot bijna doelman Nikopolidis maar die kon de bal tijdig stoppen. Op het halfuur kopte verdediger Gravgaard de 1-0 binnen na een hoekschop van Gravesen. Het werd hem in het strafschopgebied niet moeilijk gemaakt door de Griekse defensie en hij kon zo ongedekt de score openen.
 
Denemarken kwam gretig uit de kleedkamer. Gravesen probeerde van op links de bal over Nikopolidis te stiften maar zijn poging ging rakelings naast. Het waren weer de Denen die een aanval konden opzetten. De Grieken werden uitgetikt door een aanval langs de linkerflank maar Poulsen schoot van buiten de rechthoek naast het doel. De Grieken dreigden via een tegenaanval. De ingevallen Kafes schoot in één tijd net over de dwarsligger. Ondanks de tactische veranderingen was dit de enige kans voor de bezoekers in de tweede helft. Denemarken liet begaan en probeerde via de tegenaanval de score verder uit te diepen. Jensen kreeg nog een mogelijkheid om de zege veilig te stellen maar stuitte op een sterk keepende Nikopolidis.
 
In deze groep is in de strijd om de tweede plaats alles mogelijk. Griekenland en Denemarken hebben hun lot niet meer in eigen handen.
 
Denemarken:
Sørensen, Poulsen, Gravgaard, Nielsen, N Jensen, Priske, Gravesen, C Jensen, Tomasson, Jørgensen en Rommedahl
 
Griekenland:
Nikopolidis, Seitaridis, Basinas, Zagorakis, Giannakopoulos, Vryzas, Kapsis, Karagounis, Katsouranis, Kyrgiakos en Lyberopoulos
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties