Zet Hiddink Italië opnieuw een hak?

Dirk Pieters
| 0 reacties
Zet Hiddink Italië opnieuw een hak?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maandagnamiddag staat de clash tussen Italië en Australië op het programma. De Italianen hebben geen al te goede herinneringen aan de Australische bondscoach Guus Hiddink. Die zorgde als bondscoach ervoor dat Italië uit het vorige WK werd gewipt door Zuid-Korea. Beide landen speelden nog nooit een internationale wedstrijd tegen elkaar, maar toch blijft Italië favoriet in de achtste finales.
 
Italië moet het in de wedstrijd tegen Australië wel stellen zonder Nesta, de verdediger sukkelt nog steeds met een blessure die hij opliep in het duel tegen Tsjechië. Zijn vervanger wordt hoogstwaarschijnlijk Materazzi, die in dat duel de openingstreffer scoorde. Ook de geschorste Daniele De Rossi zal niet van de partij zijn.
 
Bij Australië zijn er ook enkele wijzigingen. Zo neemt doelman Mark Schwarzer opnieuw de plaats in van Zejko Kalac, die tegen Kroatië geen al te beste indruk liet. Ook zal Guus Hiddink moeten kiezen tussen Mark Milligan en Jason Culina om de geschorste Brett Emerton te vervangen.
 
Op een persconferentie voor het duel tussen Italië en Australië liet Guus Hiddink weten dat Italië torenhoog favoriet is, maar daar kon Lippi niet om lachen. “Dat is een tactiek die Hiddink altijd gebruikt om zijn spelers op te naaien en te zorgen voor een stunt. Dit keer zal het niet pakken”, aldus de Italiaanse bondscoach. [AN]

Vermoedelijke opstellingen

Italy: Gianluigi Buffon; Gianluca Zambrotta, Marco Materazzi, Fabio Cannavaro, Fabio Grosso; Simone Perrotta, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Mauro Camoranesi; Francesco Totti; Alberto Gilardino. 

Australia: Mark Schwarzer; Marco Bresciano, Lucas Neill, Craig Moore, Scott Chipperfield; Vince Grella, Jason Culina, Tim Cahill, Mile Sterjovski, Harry Kewell; Mark Viduka.
 
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties