Heel wat Rode Duivels konden voor een ander land kiezen, maar opteerden toch voor België

Jaap Vreeke
| 4 reacties
Heel wat Rode Duivels konden voor een ander land kiezen, maar opteerden toch voor België
Foto: © photonews

Dubbele nationaliteiten zijn een serieus onderwerp in de voetbalwereld. Voetbalbonden van veel landen proberen jonge talenten met dubbele nationaliteiten, die meestal op de Europese velden spelen, aan zich te binden. Ook voor België hebben een behoorlijk aantal spelers de keuze moeten maken.

Michy Batshuayi: Koos in 2015 duidelijk voor België terwijl de toenmalige bondscoach van Congo de spits graag voor zijn nationale selectie op wilde roepen. Batshuayi, die toen nog voor Olympique Marseille speelde, liet op Twitter weten dat hij trots is op zijn Congolese origine, maar dat hij voor de Belgische kleuren kiest.

Christian Benteke: De in Kinshasa geboren spits van Liverpool had ook voor Congo uit mogen komen, maar hij werd nooit opgeroepen. Daardoor was de beslissing om voor België te spelen snel gemaakt.

Yannick Ferreira Carrasco: De zoon van een Portugese vader en een Spaanse moeder werd geboren in Brussel, Elsene. Daardoor had de vleugelaanvaller de keuze om uit te komen voor Spanje, Portugal en België. Uiteindelijk koos de Atlético Madrid-aanvaller voor de Rode Duivels. “Ik ben hier geboren en heb altijd voor de Belgische jeugdploegen gespeeld”, Verantwoordt Carrasco zijn keuze voor de Duivels.

Nacer Chadli: De in Luik geboren vleugelaanvaller van Tottenham Hotspur koos op 21-jarige leeftijd voor België. Chadli had dankzij zijn Marokkaanse afkomst ook voor het nationale elftal van Marokko kunnen kiezen waar destijds Eric Gerets aan het roer stond. De keuze van Chadli was voor het betere voetballand, België.

Moussa Dembélé: Geboren in Wilrijk, maar wel van Malinese afkomst. Toch was het nooit een vraag of de middenvelder, die momenteel voor Tottenham uitkomt, niet voor België zou kiezen.

Marouane Fellaini: Door zijn Marokkaanse ouders had ook Manchester United-middenvelder Fellaini de keuze tussen de Rode Duivels en Marokko. In 2007 besloot de boomlange voetballer om voor België uit te komen. “Ik ben geboren in Brussel. Ik heb mijn opleiding te danken aan Belgische clubs en speel al lang voor de Belgische beloften. Daarom kies ik ook voor België.”

Radja Nainggolan: Heeft een Indonesische vader. Zijn ouders scheidden in de jaren 90 waarna zijn vader naar Bali verhuisde. Voor Nainggolan er nooit echt een keuze, na alle jeugdselecties doorlopen te hebben waren de Rode Duivels het logische vervolg.

Divock Origi: Heeft Keniaanse ouders. Hij speelde al vanaf de U15 voor de Belgische jeugdploegen. Ook hij doorliep alle jeugdselecties en de Liverpool-spits is ook opgeroepen voor het EK in Frankrijk van 2016.

Axel Witsel: Heeft roots in Martinique, een eiland in de Caribische Zee. De gouden schoen-winnaar van 2008 is sterkhouder van de Rode Duivels op het middenveld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties