Jens Cools is terug in België: "Ik wil met Eupen een goed seizoen draaien in 1A"

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Jens Cools is terug in België: "Ik wil met Eupen een goed seizoen draaien in 1A"
Foto: © photonews

Na een jaar in Cyprus bij Pafos FC keert Jens Cools terug naar de Jupiler Pro League. De middenvelder is erg blij om terug te zijn in België.

In 2010 begon Jens Cools zijn profcarrière bij KVC Westerlo, later maakte hij nog een transfer naar Waasland-Beveren en in de zomer van 2018 kwam hij in Cyprus terecht. Na een mooi jaar keert hij nu terug naar de Jupiler Pro League: "Het was een hele leuke ervaring om hier gespeeld te hebben. Vooraf hoorde ik wel geruchten dat er hier soms financiële perikelen kunnen zijn, maar het is enorm goed meegevallen."

Ondanks een goed jaar in Cyprus wou Cools toch liever terugkeren: "Het was gewoon een goede kans om terug te keren. Ik had snel een erg goed gesprek met de nieuwe coach van Eupen (Benat San José) en de club liet ook blijken dat ze me erg graag erbij wilden. De Jupiler Pro League blijft ook uiteraard een stevige stap hoger dan de Cypriotische competitie."

Eupen heeft een jonge ploeg, ik denk dat ik ze met mijn ervaring zal kunnen helpen"

Cools stond jarenlang vast in de basis bij Westerlo en Waasland-Beveren. Dat was ook een van de redenen voor Eupen om hem te contacteren: "Eupen heeft een erg jonge ploeg en kon nog wel een ervaren man gebruiken. Ze hebben zich ook al serieus getoond op de transfermarkt met als doel om een rustig seizoen in 1A te draaien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties