Vanhaezebrouck: "Vormer was top tegen AA Gent"

Nico Wieme
| 6 reacties
Vanhaezebrouck: "Vormer was top tegen AA Gent"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck vond Ruud Vormer een sterke partij spelen tegen AA Gent. "De journalisten zullen het anders bekijken, maar Ruud was top."

“Van mij krijgt hij een 8,5 of 9”, stak Hein Vanhaezebrouck bij Sports Late Night zijn bewondering voor de match van Ruud Vormer niet onder stoelen of banken. “Een cijfer dat hij in de krant niet zal krijgen, maar die mannen kijken naar andere dingen. Die kijken niet naar wat je taak is en hoe je die uitvoert. Hij was gewoon top.”

De Brugse captain speelde zowel verdedigend als aanvallend een opvallende match. “Ruud was de aanjager van zijn team. Thomas Kaminski moest ballen zomaar wegtrappen en Sven Kums en Vadis Odjidja waren nergens. Als het al eens nodig was, ging Vormer tot aan de achterlijn mee verdedigen, iets wat hij in topwedstrijden altijd doet.”

“Ook offensief was Vormer heel aanwezig. Hij infiltreert graag. Eerst liep Odjidja bij hem, maar die liet het na een tijdje over aan Kums. De middenvelders van Gent kunnen een voorbeeld aan Ruud nemen”, aldus nog de ex-coach van AA Gent.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties